Home/Новини/Windows Phone Marketplace ще е достъпeн в България към юни

Windows Phone Marketplace ще е достъпeн в България към юни

Published On: 10/08/2012
От Microsoft и Nokia все още се въздържат да споделят кога българските потребители ще получат официален достъп до телефони с Windows Phone и локализирана версия на магазина за приложения Marketplace. В момента, за да се изтеглят приложения, трябва да изберете друга държава при регистрация в Zune, а освен това има неудобства и при закупуването на софтуер. Това положение ще се промени до средата на годината, тъй като от източник научихме, че България вече е включена в плановете за разширяване на обхвата на услугата. И макар че няма конкретни дати кога ще стане това, предположенията на източника са, че това ще стане до юни. Вероятно тогава ще видим и първите телефони с WP на Nokia в България.

Най-вероятно поддръжката на български ще бъде добавена с идването на ъпдейта Tango, който, освен че ще позволи създаването на бюджетни смартфони, като добави нов набор от хардуерни изисквания за устройствата с WP, ще включи и поддръжката на допълнителни езици. Не е изключено представянето на тази версия да се състои на мобилния конгрес в края на месеца.

В момента авторите на приложения от България не могат да публикуват директно софтуер в магазина, а трябва да използват услугите на фирми посредници. Разработчиците трябва да заплатят някаква такса на посредника, а освен това приложенията се появяват в Marketplace под името на фирмата. След това истинският автор може да напише като коментар, че той е създател на даденото приложение.


Източник: mobilebulgaria.com
Свързани статии