Home/Новини/Windows Phone 8: OTA Ъпдейти, Skype интеграция и приложения

Windows Phone 8: OTA Ъпдейти, Skype интеграция и приложения

Published On: 10/08/2012
След вчерашната конференция на Microsoft стана ясно, че сегашните устройства няма да получат Windows Phone 8. За тях е предвиден специален ъпдейт Windows Phone 7.8. 

Windows Phone 8 ще е единствено за нови устройства, с по-добри хардуерни спецификации. Основните моменти ги споменахме още вчера. Сега е ред на малко детайли.

 

Windows Phone 8 най-после ще има и поддръжка на български език. Един от общо 50 поддържани.

 

Ъпдейти

 

Устройствата с Windows Phone 8, които ще излезнат на пазара през есента ще получават ъпдейтите си единствено по въздуха. Забравете за търсенето на USB кабел, дупка в компютъра и Zune всеки път, щом се появи ъпдейт. Няма нужда и сами да търсите. Microsoft ще доставя на платформата OTA (Over the air) ъпдейти поне 18 месеца от излизането на даден модел на пазара. Идеята разбира се е потребителите да си купуват все по-нови устройства, а не да карат със стари с години. 


Може би най-интересния аспект на новата стратегия с ъпдейти на Windows Phone 8 е, че ще има система, която ще дава на регистрираните ентусиасти да получат ъпдейта преди той да бъде разпространен. За сега още няма подробности за това. 

 


Skype

 

Още с покупката на Skype от Microsoft се появиха слухове, че Skype ще бъде дълбоко интегриран в Windows Phone. Това ще е така при Windows Phone 8, след като вчера бяха представени нови VoIP функции на платформата. Това означава, че приложения като Skype най-накрая ще могат да работят във фонов (background) режим, а вие ще получавате обаждания, които по нищо няма да се различават от обикновеното GSM повикване! Докато провеждате скайп обаждане, ще можете без проблем да разглеждате уеб сайт или нещо друго… От функционалността на VOIP ще могат да се възползват и външни приложения, не само SkypeПриложенията


Официално в Marketplace има повече от 100 000 приложения! Това го научихме в началото на месеца, но вчера бе официално анонсирано от Microsoft. Всички приложения от Marketplace ще могат да работят под Windows Phone 8. На конференцията специално се изтъкна, че портването на приложения към новата платформа от iOS или Android ще отнема отрицателно време на разработчиците заради използването на нативен код.

 

Ако обаче разработчикът иска да насочи приложението си едновременно към WP7 и WP8,  ще трябва да го разработи отделно за двете платформи. Приложения, написани за WP8 няма да работят на WP7 телефони.

Въпреки това, приложения, написани за WP7 ще работят на двете платформи (както беше обявено официално), така че ако разработчика пише за WP7, то ще  работи и на двете операционни системи.

nativecode3

В смартфоните с Windows Phone 8 ще можем не само да стартираме приложения с гласови команди, но и да ги контролираме с такива.


 

Бе обявено да очакваме в най-скоро време приложението Audible, хитовата игра Draw Something и Words with Friends. А за Windows Phone 8 –  Aslphalt 7: Heat и NOVA 3 и още много други, благодарение на партньорството с Havok, чийто енджин стои зад игри като The Elder Scrolls V: Skyrim  , Halo: Combat Evolved AnniversaryAssassin’s Creed: RevelationsHalo 3 и други! 

 
Свързани статии