Home/Новини/Windows Phone 8 GDR3 – списък с вероятните подобрения

Windows Phone 8 GDR3 – списък с вероятните подобрения

Published On: 20/05/2013
Ъпдейтът за Windows Phone 8 GDR2 от известно време вече е при потребителитe. Освен новостите като радио, data sense и др., някои HTC 8X с GDR2 изпитваха проблем със “замръзване” на телефона, а при Samsung се наблюдава подобрение в живота на батерията. Заедно с обновяването на самата операционна система, HTC, Samsung и Nokia пуснаха и актуализация на системните си приложения. 

Особено инстересно е при Nokia, където се добавя възможността за блокиране на обаждания и смс-и. Получавате и жива плочка, на която следите за броя на блокирани обаждания/съобщения.

В сайта Reddit бяха изнесени предполагаемите нови функции в следващия ъпдейт GDR3, който в момента се тества и според The Verge ще бъде финализиран през септември за появата на нов смартфон от Nokia с голям дисплей. Първоначално GDR3 ще бъде наличен за новите устройства, а след това ще бъде пуснат като ъпдейт за по-старите.

 

  • Заключване на автоматичното завъртане на интерфейса
  • Driver Mode, който ще се използва докато шофирате за да отхвърлите обаждания и смс-и през блутут връзка 
  • Нов начален екран – възможност за 3 плочки на един ред от средния размер или 6 малки (това вероятно ще зависи от размера на дисплея)
  • поддръжка за дисплеи с 1080p резолюция
  • възможност за затваряне на приложения през мултитаскинг прозореца
  • без постоянно потвърждение при сдвояване на устройства чрез NFC

The Verge твърдят, че Microsoft тестват и възможността за синхронизиране на съобщенията с PC и уеб – потребителят ще може да чете своите смс-и и през компютъра. По-големият ъпдейт Windows Phone 8.1 Blue се очаква да включва център за нотификации и подобрения в мултитаскинга. Той се подготвя за пускане в началото на 2013г.
Свързани статии