Home/Новини/Windows Phone 8 ще раздели производителите

Windows Phone 8 ще раздели производителите

Published On: 10/08/2012
През последните дни разбрахме много детайли за Windows Phone 8 и докато чакаме Microsoft официално да ни представи следващата версия на мобилната платформа, DigiTimes ни поднася още подробности. Вече разбрахме, че Windows Phone 8 ще поддържа многоядрени процесори, дисплеи с висока резолюция, карти с памет и ще интегрира Skype, но отношението към платформата ще е различно от производителите на компютри и от мобилните компании.

Според източници на изданието с изключение на Nokia големите производители на телефони най-вероятно няма да отделят ресурси за разработването на смартфони с WP8. В същото време компании като Acer, HP и Dell може би ще обърнат поглед към платформата, за да се завърнат отново на пазара на смартфони.

DigiTimes пише, че според плановете на Microsoft, WP ще получи ъпдейт до версия Tango през март или април, а в средата на годината ще последва още едно обновяване с името Tango 2. Windows Phone 8 (Apollo) ще се появи към края на годината, което означава, че големите обеми телефони с тази версия се очакват в началото на следващата година.

Източник: http://www.digitimes.com/news/a20120204PD208.html

Текст: mobilebulgaria.com
Свързани статии