Карти

Published On: 10/08/2012
Windows Phone 7 има вградени карти –

Bing Maps. Ако при пускане на приложението, не виждате опции за маршрут, търсене или scout, трябва да отидете в настройки – region+language и да сложите “English (United States)” на:
“Region Format” 
”System Locale” 
”Browser and search language”.

Това ще отключи и повече опции при търсене (Bing Search). Ако искате на lockscreen-а да е на български език, оставете Region Format – bulgarian, това няма да повлияе на картите и търсенето.

 

Търсенето на адреси е доста трудно. Имах няколко успешни опита със следния алгоритъм:
в полето за търсене пишете първо номера на улицата, после името, града, държавата. Пр. 4 ulitsa pozitano sofia bulgaria, но не винаги дава резултат!
Когато въведете координати, обаче, намирате точното място. Когато тапнете и задържите върху някоя улица и натиснете изкачащия черен пин, можете да видите как се изписва адресът. Има маршрутизиране и навигация, но тя не е гласова. Повечето функции не са достъпни за България. Ако си настроите region+language на Bulgaria, в картите ще имате единствено опцията за текущо позициониране.
Bing Maps поддържа offline карти.  Подволява street view и satelite view. 
Вижте видео ревю на Bing Maps.

 

 gMaps 

Лично за мен най-доброто приложение за карти. Използва google maps. Позволява търсене на име+номер – пр. Todor aleksandrov 97, за разлика от Bing Maps, където така написано търсене не дава резултат. При намерен адрес изписва и точните координати, те могат да се изпратят като СМС с едно натискане или пък можете да ги копирате и използвате в Bing Maps :D :D :D Позволява правене на маршрут, показва текуща скорост и тн. Доста бързо приложение, почти няма лаг, досега съм намерил всеки адрес, който съм търсил. Подволява street view и satelite view. Изисква задйлжителен мобилен интерент, за да зареди картите.

 

 Bingle Maps

Bingle Maps е пълноценно приложение, което търси, намира посоки, пинва и се синхронизира с Dropbox. Използва Google Maps и Bing Maps. Може да изберете дали Bing или Google карти да се използват. Интересното е, че може да се синхронизират отметки с DropBox, ако имате акаунт там. Търсенето на адреси също е много лесно, както при gMaps. Подволява street view и satelite view. Изисква задйлжителен мобилен интерент, за да зареди картите.

 

В Marketplace има доста приложения за карти, които използва Бинг или Гуугъл, но тези двете ги бият по всички показатели!


Ъпдейт:
HTC Locations с офлайн навигация

 

Въпроси, коментари, мнение, предложения – пишете в темата във форума!

 
Свързани статии