Home/Новини/Windows Phone 7.8 вместо WP8 за сегашните устройства

Windows Phone 7.8 вместо WP8 за сегашните устройства

Published On: 10/08/2012
Windows Phone 8 е смяна на поколенията в Windows Phone и затова няма да се поддържа от стари устройства. Microsoft най-после раздуха лошите новини, които всички очаквахме – Windows Phone 8 няма да пристигне за настоящите смартфони с версия 7.5 Mango на платформата. Въпреки това собствениците на устройства с Windows Phone ще получат специален ъпдейт до версия 7.8, който ще им донесе новия изглед на началния екран, както и някои други екстри.

Основното в Windows Phone 8 е новият хардуер – поддръжката на многоядрени процесори, NFC, висока резолюция на екрана. Телефони като Lumia 900 (а и всички от първо и второ поколение) просто няма как да се възползват от новостите в Windows Phone 8. За сметка на това пък, променения UI – новия старт екран – ще бъде наличен чрез специалния ъпдейт 7.8. 


За да гарантира, че настоящите клиенти ще имат най-доброто и последното от Microsoft, компанията официално ще пусне Windows Phone 7.8 ъпгрейд на операционната система. Windows Phone 7.8 все още ще се базира на ядрото CE и няма да поддържа функциите на Windows Phone 8 като приложения и игри, написани на нативен език (C и C++), но ще даде на сегашните потребители новия изглед на стартовия екран и външния вид на Windows Phone 8.Новият начален екран в Windows Phone 8 има три нови елемента:

 

  • Променливи размери на плочките – възможност за избор между малки, средни и така наречените “двойно широки” плочки
  • Премахване на празнината, която в момента има под стрелката надясно на началния екран. Тя ще се запълни от..плочки ;) 
  • Нови цветове за плочките  – Да! освен сегашните 10 + 1 accent colors, Windows Phone 8 и Windows Phone 7.8 ще предложат по-широк избор на цветове
 
Новият начален екран ще е по-адаптивен, давайки на потребителите по-голям избор и контрол.
 
{youtube}25DKXGKblOw|600|400|0{/youtube}
 


От следващата седмица пък настоящите смартфони Lumia ще получат нови екстри. DLNA поддръжка, нова версия на Nokia Music 3.0, четири нови екстри за камерата – т.нар. Camera Extras. Те ще включват нов режим за правене на панорамни снимки, който напътства потребителя с ясни указания; таймер за самоснимачка; Action Shot за запечатването на сцени с много действие чрез серия от кадри плюс атрактивен начин за разглеждане на заснетото; и Smart Group Shot – функция, която използва технология на шведската компания ScaladoNokia Lumia ще получат също ъпдейт и на трите Maps приложения. Nokia Drive например ще може да научава маршрута ви към вкъщи след работа и ще може да изчислява за колко време ще стигнете от едно място до друго.


{youtube}dtf25pdIaXc|600|400|0{/youtube}

 
Свързани статии