Home/Новини/Windows Phone изпревари Symbian във Великобритания

Windows Phone изпревари Symbian във Великобритания

Published On: 10/08/2012
Бавно, но сигурно мобилната операционна система на Microsoft – Windows Phone – започва да придобива популярност на пазара, особено в Европа. AllThingsDigital.com докладваха, че, например, във Великобритания телефоните с Windows Phone са изпреварили по продажби моделите със Symbian. Интересното в случая е, че болшинството и от двата вида телефони са производство на Nokia.

Фирмата Kantar Worldpanel ComTech разкрива, че Windows Phone в момента заема 2,5% от мобилния пазар във Великобритания, докато на Symbian се падат 2,4%. Въпреки че разликата между двете платформи не е голяма, от фирмата отчитат, че популярността на Symbian е спаднала с цели 12,4% спрямо миналата година.

Като цяло, във Великобритания, а и в останалата част от Европа, най-продаваният смартфон с Windows Phone е Nokia Lumia 800. Телефонът привлича потребителите не само с операционната си система, но и с 8-мегапикселовата си камера, способността да снима видео в HD и извитото Gorilla стъкло.

Макар че покачващите се продажби на телефони с Windows Phone трябва да подейства окуражително на Nokia, все пак не бива да забравяме, че спадът в популярността на Symbian няма как да не окаже негативно влияние върху бизнеса им. За да успее да си осигури достатъчно приходи, компанията ще трябва да продаде много повече телефони, отколкото 900-те хиляди, които е успяла да продаде през четвъртото тримесечие на 2011 година. 


kaldata.com
Свързани статии