Home/Новини/Windows 10 Technical Preview за телефони вече е наличен за 6 модела Lumia

Windows 10 Technical Preview за телефони вече е наличен за 6 модела Lumia

Published On: 12/08/2014
Windows 10 Technical Preview за телефони поддържа Lumia 630, Lumia 635, Lumia 636, Lumia 638, Lumia 730 и Lumia 830 за сега! В следващите седмици повече модели ще могат да инсталират Windows 10.

Чакането за Windows 10 Technical Preview за телефони приключи! Поне за 6-те модела Лумия по-горе. Ако притежавате Lumia 630, Lumia 635, Lumia 636, Lumia 638, Lumia 730 или Lumia 830 и разполагат с 8 ГБ място за съхранение + Windows Phone 8.1 и сте записан в Windows Insider program е нужно да инсталирате приложението Windows Insider.

Нужно е да изберете Insider Slow или Fast взависимост от това колко рано искате да получавате ъпдейти. Ако изберете по-бързо, ще получавате първи ъпдейти, но е възможно да са по-нестабилни. След това потвърждавате и отивате в настройки да проверите и свалите Windows 10. 

Имайте предвид, че това е technical preview и не е краен продукт като Preview for developers и е възможно да има много бъгове по системата. 

С превюто ще получите повече бързи бутони в екшън центъра, интерактивни известия (пр. отговор на смс в изкачащата нотификация), подобрен speech-to-text, възможност за снимка на целия бекраунд на началния екран, групиране на наскоро инсталираните приложения най-отгоре в списъка и др.. С течение на времето, инсталиралите Windows 10 на своите телефони ще получават ъпдейти, които ще добавят нови и нови функции и така до финалната версия. Към момента български език в превюто няма.

Windows 10 за телефони и малки таблети в действие вижте в долното видео:

{youtube}ckzhX1O6Lto{/youtube}

 

Източник: Microsoft

 

 
Свързани статии