Home/Windows Phone приложения и игри, Новини, Съвети/Топ 25 Windows Phone 7 съвети и трикове

Топ 25 Windows Phone 7 съвети и трикове

Published On: 15/12/2011Tags:
1. Добавяне на приложения, към началния екран

Добавяне на приложения на началния екран става чрез докосване и задържане на приложението. Изберете “PIN to start”, за да добавите приложението към началния екран.

  2.Добавяне на контакти към началния екран

Добавяне на контакти в началния екран става по същия начин, чрез докосване и задържане върху име от указателя в Peoples Hub. След това натиснете “Pin to start” и готово. След като се върнете към началния екран, можете да видите контакт и да получите достъп с едно кликване на обаждания, текстови съобщения или електронна поща към него.

3. Добавяне на OneNote документ към началния екран

Добавяне на OneNote документ към вашия начален екран, става като отворите Office Hub. В рамките на Office Hub, намерете OneNote документ, натиснете и задръжте, за да дръпнете надолу менюто с опции. След това натиснете “Pin to start”, за да го сложи на началния екрана.

4. Добавяне на уеб страница към началния екран

Добавяне на уеб страница към началния екран чрез отваряне на Internet Explorer. След като сте заредили интернет страницата, натиснете трите точки в долния десен ъгъл и ги плъзнете, за да се покаже менюто с опции. След това изберете “Pin to start”.

5. Подредете и изтриване на плочки на екрана на вашия дом

Подредете плочките на началния екран става чрез докосване и задържане на дадена плочка, докато тя не изскочи напред. Плъзнете плочката до ново  място на екрана и да го докоснете отново. Премахване на плочки от началния екран става чрез докосване и задържане, натиснете “задрасканата” PIN икона за премахване.

6. Промяна на снимката по подразбиране на вашия Pictures Hub

Когато сте в Pictures Hub, натиснете и задръжте където и да е на екрана над снимки (празно място също става). Контекстното меню ще изскочи и можете да изберете “Change Background”, да изберете нова снимка по подразбиране. Избраната снимка ще се промени на фона на Pictures Hub, както и фоновото изображение на Pictures Hub на началния екран.

7. Промяна на цвета по подразбиране на началния екран си плочки

Промяна на цвета по подразбиране на началния екран става като се придвижите до настройки> тема. Екранът тема ще ви позволи да промените цвета на фона от тъмно към светло и промяна на акцентиращия цвят на елементите от менюто и началните  плочки с цвят по ваш избор. Любимата ми е тъмен фон с Lime акцент.

8. Свързване на множество контакти в един профил

Ако синхронизирате данни от множество услуги, може да се окажете с множество записи за един контакт. Windows Phone се опитва да комбинира контакти, когато е възможно, но не винаги е вярно. За ръчно свързване на два записа, отворете Peoples Hub и натиснете контакт за да се покаже личната информация. В долната част на профила на контакта, ще видите иконата, която изглежда като верига – Link. Натиснете върху иконата на веригата и изберете контакти, който искате да се свържат заедно. Windows Phone ще сканира и да изберете потенциалните двойки, за да ги свърже или можете да натиснете “Browse”, за да го направите ръчно.

9. Активиране на гласовия контрол върху Windows Phone 7

Активиране на гласовия контрол на Windows Phone 7 става чрез натискане и задържане на бутона “Старт. Гласовият контрол ще се стартира и можете да говорите команди като “Отворено Календар”, “Call Крис Мобайл” или “Кафе в Сиатъл”, български не се поддържа за сега! 

10. Мистериозните три точки в долния десен ъгъл на екрана

Тези три точки са разпръснати из целия UI и при натискане, ще покажат контекстното меню за повече опции. Ако преглеждате електронната си поща, натискането на трите точки или влаченето им нагоре ще покаже меню с опция за промяна на настройките на имейла  или  да добавите друг имейл акаунт. Можете също да натиснете върху точките за показване на етикетите на иконите в менюто, много полезено, ако не сте сигурни какво означават иконките долу.

11. Създаване на няколко речника език

Можете да настроите няколко речника на телефона си чрез промяна опциите на клавиатурата в настройките. Натиснете на клавиатурата и езици и можете да изберете повече от един език. Когато пишете с клавиатура на екрана, ще има опция за промяна на езика и речника. Ще се появи като “En” за английски, “FR” за френски, и така нататък. Натискането на този клавиш ще ви позволи да превключите клавиатурата. Има кирилица, но е руска и е малко объркваща, но върши работа!

12. Премахване на нежелани приложения от вашия мобилен телефон

Намери приложението, което искате да деинсталирате и натинете и го задръжте. След това можете да изберете “Uninstall”, за да го премахнете от телефона.

13. Рестартирайте телефона си, без да извадите батерията

Задръжте натиснат power бутона в продължение на 10-15 секунди, за изключване и рестартиране на телефона. Някои модели имат вградена батерия, която не се сменя, т.е. не се вади.

14. Изпрати имейл на всички присъстващи на едно календарно събитие

Изпрати имейл на всички присъстващи на едно календарно събитие в няколко бързи стъпки. Отваряте календара и изберете група събития, за да видите подробности за събитието. В долната част на подробностите за събитието, ще има две икони – една стрелка, а другата е снимка на един тичащ човек. Стрелката се използва за изпращане на имейл отговор на всички присъстващи на събитието, човек ще генерира нов имейл с изписване на текста, който дава възможност на присъстващите да знаете, че закъсняват.

15. Научен калкулатор

Достъп до Научен калкулатор, чрез отваряне на калкулатора и завъртане на телефона към пейзажен изглед.

16. Задайте ниво на приоритет и да добавите CC и BCC имейл

Задайте ниво на приоритет и да добавите CC и BCC имейл чрез потупване върху трите точки в долния десен ъгъл. Те се появяват, когато създавате нов имейл или да отговори на имейл. Контекстното меню ще падне надолу и ще можете да изберете “priority” или “show cc & bcc”, за да добавите тези опции към вашето съобщение.

17. Бързо поправяне на правописна грешка

За да поправите грешка чукнете върху думата, за да я маркирате. Аuto-correct функцията ще се включи и ще можете да изберете правилната дума от auto-correct лентата, която се появява над на екрана клавиатура. auto-correct бара се плъзга наляво и надясно за повече думи от речника.

18. Фин контрол над курсора за редактиране на дума

Установете местоположението на курсора, за да редактиране чрез потупване и задържане на думата. Една червена лента ще се появи над пръста ви. Плъзнете пръста си надолу и място на червена лента в правилното място на вмъкване. Забележка: редактиращият курсор се появява над пръста ви, а не на него. Това се прави умишлено, тъй като го прави по-лесен за позициониране.

19. Различен цвят на календари от различни профили

Отворете календара и навигирайте до Day или екран на дневен ред (Agenda). Натиснете или плъзнете трите точки в долния десен ъгъл и след това натиснете “календари”. Това ще ви отведе до екрана, където можете да промените цветовете на календари и да ги включите и чрез превключващ бутон. Вие имате контрол над календари от Window Live, Google, или замяна.

20. Задаване на потребителски мелодии за вашите контакти

Задайте персонализирани тонове на звънене за контакт в рамките на страницата с подробна информация за всеки контакт. Започнете, като отидете на Peoples Hub и изберете контакт. Кликнете върху иконата на молив в долното меню за редактиране на данните за контакт. Когато сте в режим на редактиране, превъртете надолу за тон на звънене и изберете мелодия за всеки контакт. Докато сте в екрана за редактиране, можете да изберете “други”, за да добавите бележки, дата на годишнина, рожден ден, деца, и повече детайли за контакт.

21. Споделяне на снимка, в SkyDrive или Facebook

Споделяне на снимка, в SkyDrive или Facebook става от навигацията на Pictures Hub. В рамките на Hubа, намерете снимка и натиснете и задръжте. Контекстното меню ще се появи и ще можете да изберете Share, за да изведете опциите за споделяне. След това имате възможност да качите снимката в SkyDrive или Facebook. Можете също да споделяте чрез имейл или MMS от това меню.

22. Включете фотоапарата, дори когато телефонът е заключен и екранът е изключен

Бързо стартирайте камерата, като задържите бутона на камерата за 3 секунди. Камерата ще стартира, дори ако дисплеят е изключен и телефонът ви е заключен. Камерата се стартира веднага, без да е необходимо да въведете паролата си или да събудите / отключване на слушалката. Тази опция може да се изключи от менюто за камера в Settings.

23. Промяна на браузъра от мобилен на десктоп версията

Можете да смените режима по подразбиране на зареждане на интернет страниците на браузъра от настолни към мобилни в рамките на Internet Explorer. Започнете с отваряне на Internet Explorer. След преглеждане на уеб страница, натиснете и плъзнете трите точки в долния десен ъгъл и изберете настройките. В настройките, можете да превключите в предпочитание на сайта от “Мобилна версия”, във “Версия Desktop”.

24. Бърз достъп до любимите си уеб страница, като го преместите на върха на вашия списък с любими

За да получите уеб страница най-отгоре на любими, добави “..” или подобен характер на името на страницата, когато го добавите като фаворит. Например, когато добавите Google като фаворит, името по подразбиране ще бъде “Google”. Промяна на “Google” да “.. Google”, за да изглежда върха на списъка с предпочитани.

25. Промяна тапет за заключване на екрана

Промяна тапет за заключване на екрана става чрез навигиране до settings > lock & wallpaper. Най-отгоре на settings > lock & wallpaper раздел, ще има “change wallpaper” бутон, който ще ви позволи да изберете нов тапет от вашата библиотека със снимки.

Бонус. Бърз достъп до алтернативни клавиши на клавиатурата

Докоснете и задръжте произволен клавиш на виртуална клавиатура за показване заместник на символ. Например, можете да натиснете и задръжите “. COM” за да се появи “.net”, “.org”, and “.edu”.

Бонус. Намерете точното ниво на батерията на Samsung Focus

Ето един съвет за тези със Samsung Focus. Samsung има диагностична функция, която ще покаже точното ниво на батерията. Започнете с въвеждане на диагностично меню чрез отваряне на клавиатурата за набиране и напишете ##634#. Натиснете “Call” и след това въведете *#2*#, за да се разкрие нивото на батерията.

 

Бонус. Персонализиране на уеб сайт миниатюри, разлепена в началния екран

Когато искате да закачите уебсайт на началния екран, zoom-нете в специален раздел на страницата, като например лого на сайта или интересна картина. След като сте готови за мащабиране и настройване, закачете страница към началния екран и увеличеният раздел ще се появи в плочката.

 

 

 

 
Свързани статии