Home/Windows Phone приложения и игри, Новини/Skype представиха бета версия на приложението си за Windows Phone

Skype представиха бета версия на приложението си за Windows Phone

Published On: 10/08/2012
Дългоочакваната бета версия на Skype за Windows Phone най-накрая е факт, гласи официалният сайт на популярната услуга за комуникация. Благодарение на нея, Skype вече се предлага на всички водещи мобилни операционни системи. От компанията обявиха, че през април можем да очакваме и така наречената златна версия на приложението.

Бета версията може да се изтегли или директно от телефона с Windows Phone или от Marketplace. Що се отнася до нововъведенията, те са наистина добри. Приложението има почти всички функции, които бихме очаквали и които изглеждат доста добре в рамките на съчетания с интерфейса Metro дизайн.

Чрез Skype, потребителите на телефони с платформата на Microsoft ще могат да провеждат безплатни аудио и видео разговори до контактите си в програмата, използвайки както Wi-Fi, така и 3G и 4G мрежи. Благодарение на услугата Skype Credit, пък, потребителите ще могат да се абонират за специални планове, които могат да им осигурят евтини разговори до стационарни или мобилни телефони.

Разбира се, чат функцията, обновяването на профила и добавянето на лична информация в акаунта ни, присъстват и тук. Единственото условие, което телефонът ви трябва да покрива, за да може да зареди приложението, е да използва Windows Phone 7.5 (така наречената версия Mango). За да се уверите, че вашият телефон работи именно са тази версия, влезте в менюто Settings и изберете About.

Някои от моделите, на които програмата вече е изпитана с доста положителни резултати, са: Nokia Lumia 710, Nokia Lumia 800, HTC Titan, HTC Radar, Samsung Focus S и Samsung Focus Flash. 


След голямата новина, че първата бета версия на Skype за Windows Phone вече е готова за потребителите, идва и неприятната, че приложението всъщност не може да работи във фонов режим. Причината за това е ограничение във възможностите на платформата, но по-лошото е, че тя ще остане такава и при Windows Phone Tango и потребителите няма да могат да получават съобщения и входящи разговори, когато приложението не е показано на екрана на телефона. Функцията за видеоразговори на VoIP клиента пък работи само при вертикална ориентация на екрана, но това вече е решение на екипа, работил по приложението. От Skype обаче обещаха, че можем да очакваме промяна на тази функция в бъдеще време.
 

{youtube}YhFMjO1we_0|600|400{/youtube}

{gallery}winphone apps/skype-for-windows-phone{/gallery}

 


blog.skype.com
kaldata
mobilebulgaria
Свързани статии