Home/Новини/Skype идва като приложение, след това като вграден в Windows Phone

Skype идва като приложение, след това като вграден в Windows Phone

Published On: 10/08/2012

Много се говореше, че ще се появи Skype за Windows Phone още в края на 2011, но нещата се проточиха. Приложението трябва да се появи “скоро” (според някои още на 
Mobile World Congress 2012), а пълна интеграция с Windows Phone 7 – при ъпдейта Apollo. Не е ясно какви ще бъдат точно предложенията на Apollo, но според слуховете Skype ще залегне в чат и видео услугите на People Hub. Това вероятно ще бъдат първите функции, които Microsoft ще представи в мобилната си операционна система, след закупуването на компанията Skype през миналата година. Софтуерният гигант заплати $8,5 млн. при сделката по присъединяване с идеята да включи новата технология в своите мобилни или настолни програми. Не случайно новите смартфони с Windows Phone Mango получиха предни камери за видео разговори, въпреки, че потребителите ще получат официалното приложение за Skype едва през късната есен.
Mobile.se подхвърли няколко читателски въпроси към Microsoft, единият относно Скайп.

В превод въпросът и отговорът звучат така: 

 

Reader: Кога ще се появи Skype за Windows Phone? Вие притежавате Skype, така че трябва да е лесно да отговоритеr. Като приложение ли ще дойде, или като вграден в Windows Phone 7?

Microsoft: Здравейте, Skype се разработва и ще бъде приложение първоначално. Все още няма дата на пускане.” 

 

Продуктовият вицепрезидент на Skype, Рик Остерло, сподели по време на изложението CES 2012, че съвсем скоро ще бъде представено приложение на услугата за чат и видео, разработено специално за Windows Phone. Той не представи никаква информация за специални услуги или конкретна дата за новия софтуер, но съобщи, че в момента екипът от разработчици довършва финалният вариант. Skype вече демонстрираха своите VoIP услуги върху смартфоните с операционната система на Microsoft, но досега не съществуваше официално приложение.

{youtube}2ldGb11XVG8|550|400|0{/youtube}

 

Източник WPCentralMobile.se, Kaldata

 
Свързани статии