Home/Новини/Qualcomm дава детайли около Snapdragon S4 за Windows Phone 8

Qualcomm дава детайли около Snapdragon S4 за Windows Phone 8

Published On: 10/08/2012
В своя блог Qualcomm изнесе детайли около процесора Snapdragon S4, който ще се използва във всички идващи Windows Phone 8 смартфони. Ключовите моменти, които изтъкват са следните:

Ниска консумация – Snapdragon S4 използва 28nm процес. По-малкият размер намалява изтичането, което означава, че чипът консумира много малко енергия, така че батерията на вашия смартфон може да издържи през целия ден. Също така, това означава и по-малко разсейване на топлината.

 

Висока производителност – S4 въвежда нов CPU и GPU, които работят плътно заедно, за да дадат още по-висока скорост в потребителското преживяване с Windows Phone. Предишното поколение Snapdragon, използваnd Scorpion CPU; новите процесори Krait, са били преработени от началото да имат по-добра  производителност и енергийна ефективност, за да доставят дълготраен живот на батерията. Също така, Krait процесорите, заедно с новия Adreno 225 GPU ще донесат игри при Windows Phone с качеството на конзола.

 

4G LTE Web Сърфиране – предишните Windows Phone, също предлагаха 4G LTE, предоставяйки най-бързата интернет връзка в света. Следващата вълна от устройства на Windows Phone не само ще имат LTE, но също така ще могат да се възползват от пълна интеграция с процесорите Snapdragon S4. Комбинирането означава подобряване на консумацията на енергия и като цяло по-добро потребителско преживяване, което може да доведе до много ползи. Можете да прочетете повече за LTE интеграция в този пост.

 

High-Definition В процесорите Snapdragon S4 е вграден Adreno 225 GPU, компонента за графика, който ще даде възможност на Windows Phone 8 устройствата не само да играят най-новите DirectX 3D игри, но също така ще донесе HD съдържание и поддръжка на дисплеи с висока резолюция (720p).

 

По-бързи услуги базирани на мястото Snapdragon S4 включва GPS и GLONASS, така че можете да получите достъп до двете сателитни мрежи. Използването на две мрежи позволява на вашия телефон да определи местоположението ви по-бързо, по-точно (в рамките на 2 метра радиус) и с по-малко прекъсвания на услугите. По този начин се увеличава локализирането и услугите, базирани на него.

 

Камери – Snapdragon S4 може да обработва до 20-мегапикселови изображения, 1080p видео заснемане и има цялостно подобрение на скоростта и качеството на изображението, подобренията включват и стабилизация на изображението.

 

Сигурност, базирана на хардуера – В процесора Snapdragon е интегрирана системата на Qualcomm Secure MSM™. Тя осигурява криптирано зареждане, обработка и сигурност на файловете.
Свързани статии