Home/Новини/Поглед върху Nokia Lumia 920

Поглед върху Nokia Lumia 920

Published On: 10/08/2012
След дълго чакане (средата на Ноември 2012) се надяваме в края на месец Януари 2013 от Глобул да пуснат Nokia Lumia 920 за продажба – най-малкото вече я има в каталога им. Цената на Windows телефоните като цяло е по-висока. Затова пък финландците са се постарали и моделът Lumia 920 включва характеристики, за които заслужава особено внимание!

 

  1. Nokia City Lens – Уникално приложение, което позволява много лесно да откриете почти всеки хотел, магазин, заведение за хранене и тн. без дори да знаете тяхното местоположение. Просто насочете камерата на телефона в дадена посока и ще получите резултати.Аз го използвах няколко пъти в други градове, за да реша къде мога да отида да обядвам, какви забележителности мога да посетя и тн. – държи се безотказно
  2. Nokia Music – Портал за беплатно слушане на музика онлайн. Достатъчно е да имате интеренет и може да избирате по жанрове, класации дори цели миксове от песни, които да слушате напълно безплатно. Единствения недостатък, е че може да skip-вате по 5 песни на час.
    Ползвам го почти всеки ден, тъй като предпочитам да избирам какво ми се слуша на момента, пред това да запълня паметта на телефона с музика. И спокойно – не ви трябва много бърз интернет, за да слушате музика – и 64kb/sec са достатъчни, но качеството малко се намалява.
  3. 8 MP Camera с PureView – към момента това е ТОП на пазара на смартфони от този клас. Единствения конкурент може би е HTC One X, който също се справя добре при правене на снимки на тъмно и без светкавица. Ако искате пък да снимате бързо движещи се обекти може да използвате режим Sport – също се получава много добър резутат.Видеото е с особено добро качество във формат 1080p или 720p. Сензорът за стабилизация не е перфектен, но определено помага и при правенето на снимки.
  4. High Sensitive768 x 1280 4,5 инча Display – В Settings на телефона си може да откриете настройка за чувствителността на дисплея (Touch Sensitivity) с опции Normal или High. Когато се активира опцията High може да цъкате по екрана си с ръкавици или дори с ключове. В зимния сезон е много удобно, тъй като не ви се налага да си сваляте ръкавиците всеки път когато някой ви звънне или пък да купувате специални ръкавици.

     

  5. 1.5 GHz Snapdragon процесор – Позволява ултра бърза навигация по менютата и приложенията – до сега не съм забелязвал никакво забавяне. От телефоните, с които съм се заигравал само при Galaxy S3 и HTC One X е също усещането.
  6. Windows Phone 8 ­– Това е първият ми Windows телефон, но още когато цъках Windows Phone 7 на телефона на брат ми се изкефих. Когато видях и първите демота на WP8 направо се влюбих. За мен изглежда супер елегантно и удобно, а подобрената възможност за персонализация + добавянето на live плочки го правят една много приятна платформа за работа:

 

 

Телефонът е много интересен и горещо препоръчвам най-малкото да се тества, за да видите какво може Windows Phone 8 и Nokia Lumia 920.

 

Автор Велислав Иванов

Заглавна снимка Cnet
Свързани статии