Home/Новини, Ревюта/Ревю на Nokia Lumia 800

Ревю на Nokia Lumia 800

Published On: 24/04/2012
Nokia Lumia 800
Цяло парче оцветен поликарбонат с приятни заоблени краища и красива форма. Ярък 3.7“ AMOLED дисплей с ClearBlack технологията на Nokia и леко изкривено стъкло Gorilla Glass. Това са някои от външните белези, които ще ви направят впечатление при първата среща с Nokia Lumia 800. 

Най-сериозният проблем на Windows Phone Mango и съответно на Nokia Lumia 800 е липсата на българска клавиатура, с която да пишем на родния си език, когато се наложи. Платформата е млада, това са едва първите модели на Nokia с нея в България и т.н., но силно се надявам, че в близките месеци такава опция ще бъде добавена.

Още с разходката из екрана с „плочките“ ще забележите бързината и липсата на какъвто и да било лаг. И това не е само в първите дни – същото изживяване ще се запази и след седмица, и след месец. Скоростта на Windows Phone отличава платформата от Android и това лесно се забелязва, ако след ползване на смартфон с операционната система на Google минете към тази на Microsoft, както направих аз преди време с преход от Sensation към Lumia 800.

 

Камерата на Nokia Lumia 800 прави кадри с максимална резолюция от 8 МР, има оптика Carl Zeiss, записва добро 720p HD видео и автофокусът не е изпуснат, както при някои от последните смартфони под Symbian. Снимките са сполучливи и подходящи за споделяне в социалните мрежи, а при хубаво време може да сътворите и някой шедьовър, ако си поиграете с настройките. Светкавицата има два диода и е далеч от ксенона на Nokia N8, но малко модели могат да се сравняват с него и без това.

 

Цялото ревю може да прочетете на nixanbal.com

 

{youtube}QnO0yxDT7gI|600|400|0{/youtube}

 
Свързани статии