Home/Новини/Nokia PureView скоро и за Windows Phone

Nokia PureView скоро и за Windows Phone

Published On: 10/08/2012
Nokia успя да изненада всички с представянето на смартфона 808 PureView, в който е поместен сензор с безпрецедентни за мобилно устройство размери и резолюция. Мнозина обаче си зададоха въпроса защо телефона работи със Symbian, а не с Windows Phone.

Финландската компания заяви, че разработката на устройството е продължила 5 години и не е имала друга опция за операционна система, но ни успокои, че технологията ще достигне и до други от продуктите й и по-точно тези в серията Lumia. 

Nokia уточнява, че името PureView не гарантира, че продуктите, които ще го носят ще имат 41МР сензор. Модела 808 PureView е по-скоро изключение, заради възможностите на Symbian да поддържа толкова голям сензор. По-реалистично е устройствата с Windows Phone да имат сензор с резолюция около 21МР, което пак ще е впечатляващо постижение на фона на сегашните камерафони. Разбира се става дума за Windows Phone 8 или Apollo, чиято пазарна премиера се очаква тази есен, а според слуховете Microsoft ще я представи през юни. В тази версия ще са направени сериозни промени и по отношение на камерата, което ще позволи на Nokia да добави технологията PureView.


Междувременно в мрежата бяха разпространени скийншоти, които показват имена на непознати смартфони Nokia, появили се в приложението за бенчмаркове WP Bench. Alpha, PhiPurePhi и PureLambda може да се окажат нови модели на финландците с Windows Phone, като последното устройство било с версия 8.0.9842, а това е именно най-новият Windows Phone 8 Apollo.

Pure в имената на две от тези устройства обаче може би означава наличието на технологията PureView и че Nokia са я пренесли в устройствата си с Windows Phone. Миналия месец MSNerd заяви, че можем да очакваме излизането на PureView flagship устройство от Nokia, което ще има ClearBlack екран с резолюция 1280х720 пиксела. Предстои да видим!


WMPU | Recombumobilebulgaria | nixanbal
Свързани статии