Home/Новини/Nokia Lumia 925 премиерно – по-добра камера и по-тънък корпус

Nokia Lumia 925 премиерно – по-добра камера и по-тънък корпус

Published On: 20/05/2013
На събитието си днес в Лондон, Nokia продължава историята с новия смартфон с Windows Phone 8 Nokia Lumia 925. За разлика от предположенията около прототипа Catwalk, тялото на Lumia 925 не е изцяло метално – гърбът е от поликарбонат, а рамката отстрани е алуминиева. Интересното е, че тази рамка служи и като антена!

Екранът е 4.5″ PureМotion+ HD, AMOLED и ClearBlack, защитен от Gorilla Glass 2. Nokia Lumia 925 има също така 1.5 GHz двуядрен процесор, 1 GB RAM, 16 GB вградена памет, NFC и батерия с капацитет 2000 mAh. Опцията за безжично зареждане не е вградена, но тя може да бъде добавена чрез панел, който се закрепва на корпуса. 

Корпусът, в сравнение с този на Lumia 920 е по-тънък – 8,5 мм спрямо 10,7. Теглото също е намаляло – от 185 на 139 грама. Като недостатък в сравнение с Lumia 920 може да се отчете размерът на вградената памет – той е намалял до 16 GB като не поддържа карти за разширителна памет!

Камерата е 8.7 МР PureView с Carl Zeiss оптика с 6 лещи, които вече не са пластмасови, а стъклени, което трябва да направи резултатите още по-добри. 

Камерата на Lumia 925 осигурява още по-качествено представяне при слаба светлина или почти пълен мрак. Има още и оптична стабилизация на изображението, а Full HD видеозаписът е при 30 к/с. Светкавицата е двойна LED, а предната камерата е с резолюция 1.2 МР. Примерни снимки може да видите по-долу. 

 

 

 

По време на презентацията на Lumia 925, Nokia представи и изцяло нов софтуер за Lumia серията си, Nokia Smart Camera. С него може да правите 10 супер бързи снимки, от които след това може да изберете най добрата. Smart Camera позволява да редактирате снимките отстранявайки нежелани обекти от тях, а с подобренията в автофокуса всеки кадър ще е с максимална яснота. 

Останалите смартфони от Lumia серията ще получат достъп до Nokia Smart Camera чрез ъпдейт под името Nokia Lumia Amber, който ще бъде наличен съвсем скоро след като Lumia 925 бъде пуснат в продажба. А това се очаква да стане през юни на цена от 469 евро преди такси и данъци. 

{youtube}0iCu9JrWhww{/youtube}

{youtube}GAbGd8VlNlg{/youtube}

{youtube}BkPM9pPO9NI{/youtube}

{youtube}pTZ3em5U84k{/youtube}

{youtube}mLazXhAB4rA{/youtube}

 

 

 
Свързани статии