Home/Новини/Nokia Lumia 800 отиде в стратосферата

Nokia Lumia 800 отиде в стратосферата

Published On: 10/08/2012
Учени от Университета в Саутхемптън изведоха в облаците и отвъд Lumia 800. Windows Phone-а, прикрепен към балон излетя в стратосферата като инструмент за спомагане създаването на софтуер за предвиждане траекторията на балон, който след това може да се използва за насочване на бъдещи мисии метеорологични балони, например.

Защо са избрали именно Nokia Lumia 800 за прокета ASTRA пред другите смартфони?

Знаехме, че Lumia е много здрав. При други телефони трябваше да добавим допълнителна батерия и нагревател. С Lumia това не се наложи – беше най-добрият. На 8 км над земята все още имаше дата връзка. Lumia 800 има наистина добра антена.


Подходящото устройство трябва да бъде достатъчно леко, за да се изкачи до височина от 32 километра над земята, достатъчно здраво, за да оцелее при температури от -70C с атмосферно налягане хиляда пъти по-ниско, отколкото на земята, и да може да използва GPS (и да изпрати данните до наземните екипи), да запише придобитите данни от измервания, взети от свързани инструменти, както и да направи няколко снимки.
 Lumia 800 наистина е надежден!Windows Phone достигна височина от 105,000 метра и оцеля при температури от -61C, докато остана във въздуха в продължение на 2 часа и 22 минути. Накрая се приземи в Корнуол. Като много фенове биха казали, Lumia 800 наистина не е от този свят.Вижте още в Nokia Conversations
Свързани статии