Home/Новини/Nokia Amber наличен за изтегляне по целия свят

Nokia Amber наличен за изтегляне по целия свят

Published On: 20/05/2013
От днес всички смартфони на Nokia с Windows Phone 8 получават най-новият Amber ъпдейт, това означава и GDR2! Тя е базирана на последната актуализация от Microsoft – GDR2, който донася FM радио, подобрения в Xbox Music и Internet Explorer. Nokia Amber носи подобрения при обработката на изображения с приложението Nokia Smart Cam, Nokia Glance Screen, отключване с двойно тапване, Storage Check и подобрени карти. Още детайли вижте по-долу.

Може би най-много са подобренията в софтуера за камерата. Актуализацията носи значително подобрени алгоритми, които значително намаляват шума, възпроизвеждането на цветовете, контрол на експозицията и автофокус на всеки телефон за цялата гама Lumia. При Lumia 920, вече е възможно да настроите ISO настройките от 800-3200, което позволява още по-добри резултати при слаба светлина.

Nokia Smart Camera

Това приложение може да го свалите от Nokia Collection. С Nokia Smart Cam имате опцията Best Shot, с която избирате най-добрата снимка от серия, изберете Action Shot, за да комбинирате няколко серийни в една. С помощта на Motion Focus може да контролирате фокуса на изображението. Change Faces е идеална опция за групови снимки, където може да изтривате обекти или да сменяте лицата.

Nokia Lumia 920, 925, 928 пък ще получат и Nokia Pro Camera. Интерфийсът и опциите му видяхме при премиерата на Lumia 1020. 

Nokia Glance Screen

Nokia Glance Screen носи часовник за вашия екран, когато телефонът не е активен, заедно с показатели за нивото на батерията. Можете да активирате Glance screen от Settings – display and touch. Nokia Glance Screen не е наличен за Nokia Lumia 520 и Lumia 625.

Другите благини са възможността “обръщане и заглушаване” на телефона, когато звъни, събуждане с двоен тап, приложението Storage Check, намиращо се в Settings, както и ъпдейт на Here Maps.

{youtube}jKeL8KqsAbo{/youtube}

Update: Към момента за България ъпдейта е Waiting for approval – Може да проверявате за неговата наличност ръчно през телефона или на тази страницаhttp://www.nokia.com/global/support/software-update/wp8-software-update/availability-in-europe/

Източник: Nokia Conversations
Свързани статии