Home/Новини/Nokia се съсредоточава върху смартфоните от ниския клас

Nokia се съсредоточава върху смартфоните от ниския клас

Published On: 10/08/2012
Финландският мобилен гигант Nokia смята да съсредоточи усилията си към смартфоните с Windows Phone от ниския клас. Компанията иска да започне производството на модерни телефони, които ще се отличават с ниска цена и високо качество, съобщи Tech Crunch.

Новата стратегия на Nokia има за цел да измести слушалките с Android, които в момента са без конкуренция, когато става въпрос за много функции и малко пари.

„В момента на пазара има Android телефони, които се продават на цена около 100 британски лири, а това означава, че ние трябва да представим нещо по-достъпно от актуалния смартфон Lumia 610, който може да бъде купен на цена от 189 лири.”, е заявил Никлас Савандер от Nokia.

Финландската компания има традиции при бюджетните телефони с добри качества. Всички помнят хитовия модел Nokia 1100, който в миналото държеше короната за най-продавано електронно устройство в света. Ако същият успех бъде повторен със смартфон, задвижван от Windows Phone компанията ще излезе от кризата, в която се намира.

С помощта на Windows Phone Tango финландците имат шанс да се върнат в играта, но само ако успеят да създадат смартфон, който е достатъчно евтин и привлекателен. Мобилната операционна система на Microsoft е фокусирана върху телефоните с евтин хардуер и на Nokia им остава само да се възползват от това, което предлагат техните партньори от редмъндския гигант.


Kaldata.com
Свързани статии