Home/Новини/Nokia ни показва защо Lumia и Windows Phone са по-сигурни от другите

Nokia ни показва защо Lumia и Windows Phone са по-сигурни от другите

Published On: 20/05/2013
В краткото видео по-долу, Nokia извежда няколко причини за по-добрата сигурност на личните данни с Windows Phone. На първо място е Windows Phone Store от където може да сте сигурни, че всички приложения са проверени и сертифицирани и няма да изтеглите злонамерен софтуер. За по-безопасно сърфиране Internet Explorer не поддържа плъгини и разполага с анти-фишинг филтри, работещи в реално време. 

Бизнес потреителите могат да активират криптирането на телефона, за да не допуснат неоторизиран достъп до данните. Също така могат да се възползват от вградената IRM (Information Rights Management) сигурност на имейлите. Синхронизацията на данните със Skydrive, Office365, SharePoint, Exchange се осъществява с последните SSL 3.0 сертификати. 

Друго средство за защита се изтъква и заключването на телефона с 4-цифрен код при локскрийна. На следващо място, на всички важни неща се прави бекъп в SkyDrive и са лесно възстановими. А в случай, че са откраднали телефона, лесно можете да го проследите, заключите или изтриете всички данни от него през браузера на всеки компютър като се логнете във вашия Windows Phone акаунт.

{youtube}V_xQK8QBnT8{/youtube}
Свързани статии