Home/Новини/Nokia готви 6 телефона за мобилния конгрес, два с Windows Phone

Nokia готви 6 телефона за мобилния конгрес, два с Windows Phone

Published On: 10/08/2012
След по-малко от две седмици в Барселона започва мобилния конгрес – най-голямото събитие, посветено на мобилните комуникации в света и според слуховете Nokia се е подготвила да се представи подобаващо на него след като няколко последователни години ограничаваше участието си. От сайта PocketNow са получили информация за моделите, които ще покаже финландската компания и ако информацията е вярна, очакват ни някои изненади. Новите устройства ще са 6, като три от тях ще са от бюджетната серия Asha Asha 302, Asha 203 и Asha 202.

Другите три са смартфони. Два от тях са с Windows Phone и това са международната версия на Lumia 900, която може да получи името Lumia 910 и да се сдобие с 12МР камера за сметка на LTE възможностите на щатския й вариант и бюджетен модел с името Lumia 610. Възможно е той да работи с Windows Phone Tango. Третият смартфон е Nokia 808 PureView, използва Symbian и според информацията това е дългоочаквания наследник на камерафона Nokia N8. Източникът на PocketNow го определя като “full touchscreen”, което може би означава, че ще видим дизайн подобен на този в Nokia N9 и Lumia 800/900.

Засега не са известни повече за техническите характеристики на смартфона, но според друг източник, който е добре запознат с бъдещите устройства на Nokia, резолюцията на камерата е невероятна. Последното може да се отнася както за броя пиксели, така и за количеството уловени детайли. Според слуховете Nokia 808 ще записва много качествено 1080р видео и ще разполага с 3,9″ дисплей. Възможно е името PureView да се отнася до някаква нова екранна технология, но скоро би трябвало да разберем

 

Източник: Pocketnow
Текст: Mobilebulgaria 
Свързани статии