Home/Новини/MobCon BG 2014 – конференция за програмиране за мобилни устройства и технологии

MobCon BG 2014 – конференция за програмиране за мобилни устройства и технологии

Published On: 20/05/2013
На 5 Април 2014 в Интер Експо Център в София ще се проведе MobCon BG- конференция за програмиране за мобилни устройства и мобилни технологии. MobCon BG е продължение на проведената вече два пъти конференция за мобилен бизнес и технологии в Минеаполис, САЩ. На MobCon BG ще се състоят около 20 сесии, ориентирани към мобилните технологии, като основните теми включват iOS Development, Android Development, Windows Phone Development, Hybrid and Mobile Web Development, Wearables, Monetization & App discovery, Mobile Testing, UI/UX Design, Mobile Data Security, Architecture & Infrastructure.

Няколко от имената на лекторите вече са известни, като все още има възможност за всеки с опит в мобилните технологии да кандидатства като презентатор на сайта на конференцията http://www.mobcon.bg/speaker-application-form/. Очакванията са MobCon BG да бъде посетена от над 400 човека, основно програмисти, тестери, предприемачи и ИТ специалисти.  

По време на българското издание ще се проведе конкурс за най-добра идея и реализация на мобилно приложение MobDemo, в който всеки може да участва. Условията на конкурса могат да бъдат разгледани на http://www.mobcon.bg/mobdemo/.

Организаторите обявиха, че вече са ясни наградите за трите най-добри приложения. Първо място получава 2 000 лв парична награда плюс 10 000 лв кредит за програмиране на мобилното приложение. Второ място получава 5 000 лв в кредит за програмиране, а трето място 3 000 лв кредит за програмиране. Кредитът се предоставя от MentorMate България. Трите най-добри приложения се определят от посетителите по време на конференцията. Гласуването ще става на мобилно приложение, изработено специално за MobCon BG.

За повече информация посетете http://mobcon.com/
Свързани статии