Home/Новини/Microsoft потвърждава за съвместимостта на приложенията с Windows Phone 8 и намеква за края на Silverlight

Microsoft потвърждава за съвместимостта на приложенията с Windows Phone 8 и намеква за края на Silverlight

Published On: 10/08/2012
Това не е първият път, когато Microsoft потвърждава за съвместимостта на приложенията с Windows Phone 8, но Microsoft отново споменават за това. Когато обсъждат Windows 8 и сегашните възможности за развитие на Windows Phone, от Microsoft публикуваха следното в блога си:

 

По отношение на съществуващите приложения: днешните приложения и игри за Windows Phone ще се изпълняват и на следващата главна версия на Windows Phone. Съвместимостта на приложенията е функция на ангажимента на Microsoft към неговите разработчици. Независимо от това, което ние публикувахме по отношение на новите възможности за разработчиците, ние положихме големи усилия да защитим вашите съществуващи приложения.

От Microsoft също така говорят и за Silverlight платформата
 

Също така чухме, че някои разработчици са угрижени около бъдещето на Silverlight за Windows Phone. Моля не изпадайте в паника; разработването с XAML и C#/VB.NET в Windows 8 може да се разглежда като пряка еволюция от Silverlight. Всички ваши програмни умения са прехвърляеми към изграждането на приложения за Windows 8 и в много случаи, голяма част от вашия код ще бъде прехвърляем. Имайте предвид, че когато създавате приложение за таблет и телефон, разбира се, ще трябва да създадете потребителския изглед по начин съобразен с всяко устройство.


Изглежда, че Silverlight няма да е основна част от Windows Phone 8 (Apollo).

Прочетете повече в  Windows Phone Developer Blog
Свързани статии