Home/Новини/Microsoft улеснява прехвърлянето към Windows Phone на приложения за Android

Microsoft улеснява прехвърлянето към Windows Phone на приложения за Android

Published On: 10/08/2012

В Microsoft използват всички средства и възможности, за да осигурят повече приложения за Windows Phone. Докато някои разработчици със сигурност биха работили по нови идеи за работа с платформата, Microsoft се опитва да привлече и тези, които вече са създали приложения за Android.

Макар и да няма възможност работещите за една платформа приложения да бъдат автоматично конвертирани за друга, от компанията пускат инструменти, както и подробна документация с инструкции и технически подробности, които могат да бъдат използвани при създаването на версии на съществуващи приложения за Android за Windows Phone.

API инструментът служи за сравнение на различни части от кода на приложенията за двете платформи, позволявайки на някой, запознат с Android, по-лесно да се ориентира в съответстващите им в Windows Phone събития, класове и методи на работа. От Microsoft отбелязват, че за момента не всички API заявки са описани, но работата продължава и обхватът на приложението непрекъснато се разширява. По-търпеливите автори на софтуер могат да използват и документацията, която е публикувана онлайн.

Подобен инструмент съществува и за авторите на софтуер за iOS:
http://wp7mapping.interoperabilitybridges.com/library
Източник: Mobilebulgaria.com
Свързани статии