Home/Новини/Microsoft обяви официално Windows Phone 8 GDR3 – вижте новите неща и инсталирайте веднага!

Microsoft обяви официално Windows Phone 8 GDR3 – вижте новите неща и инсталирайте веднага!

Published On: 20/05/2013
windows phone 8 gdr3
Днес, в своя блог, Microsoft обяви официално Windows Phone 8 GDR3 и Windows Phone Preview за разработчици. Windows Phone 8 GDR3 8.0.10512 ще бъде пуснат към потребителите до няколко седмици и ще донесе много нови неща на сегашните и бъдещи смартфони като:

 • Поддръжка за по-големи дисплеи с 1080p резолюция като Nokia Lumia 1520
 • 3 средни плочки на един ред за смартфоните с големи екрани – единствено за 5 и 6 инчовите дисплеи, така че Lumia 920 и 925 няма да получат новия начален екран.
 • Поддръжка на нови процесори – новите смартфони ще могат да разчитат на най-новите чипсетове, включително четириядрения Qualcomm Snapdragon MSM8974
 • Подобрена многозадачност – приложенията ще се затварят от бутон X в горния си десен ъгъл в мултитаскинга.
 • Вече ще може да избирате свободно мелодия за съобщения, чат, имейл, календар, контакти, гласова поща и др.
 • По-добро управление на паметта – нови настройки, които ще правят освобождаването на място по-лесно. Ще бъде по-ясно и какво колко памет заема и по-лесното му изчистване.
 • Rotation lock – нова опция, с която ще можете за заключите акселерометъра и завъртането на екрана.
 • Driving mode – това ще улеснява потребителите при шофиране. Могат да се спират известията, входящи обаждания, смс и други, които могат да ви разсеят докато карате. Добавена е опция за автоматичен отговор с SMS на входящите обаждания или съобщения.
 • Свързване към WiFi по време на първоначалната настройка на телефона или след ресет.

Продължава…

Още подобрения има при блутута, по-лесно споделяне на мобилния интернет с компютър/таблет с Windows 8.1 (първоначалната връзка се осъществява с блутут), стотици подобрения в производителността.

 windows phone 8 gdr3

Малко повече за програмата за разработчици Windows Phone Preview и как да инсталирате GDR3 още сега.

Microsoft позволява на участващите в програмата да получават предварителен достъп до последните ъпдейти, за да могат разработчиците да тестват своите приложения. за да се включите в програмата е нужно да покривате едно от трите условия:

 1. телефонът ви да е developer-unlocked
 2. да сте регистриран в Windows Phone Store като разработчик 
 3. или да сте регистриран в Windows Phone App Studio като разработчик (напълно безплатно)

След това е нужно да инсталирате приложението Preview for developers (QR код по-долу), което ще ви позволи да “форсирате” и инсталирате последния ъпдейт през Phone Update в настройки. Трябва да имате инсталиран ъпдейт 8.0.10322.71, за да може да свалите GDR3. Ъпдейтите ще включват единствено тези от Microsoft. Веднъж включени в програмата, не можете да се върнете към старата OS. Това е, ако имате dev акаунт, то може да получите gdr 3 още сега! Споделете мнения във форума. :)

Preview for Developers

Preview for Developers windows phone 8 gdr3 

windows phone 8 gdr3 windows phone 8 gdr3
Свързани статии