Home/Новини/Lumia Denim ще бъде следващият ъпдейт за Nokia Lumia

Lumia Denim ще бъде следващият ъпдейт за Nokia Lumia

Published On: 12/08/2014
Следващият фърмуер ъпдейт за Nokia Lumia ще се казва Denim. Той ще донесе някои нови функции, като някои от тях ще ъдат налични само за Lumia 830, Lumia 930, Lumia 1520 поради хардуерни ограничения. Denim ще излезе стоково със Lumia 830, Lumia 730 Dual Sim и Lumia 735 като за останалите модели, ъпдейтът ще започне да пристига в периода октомври-декември. Списъкът с промени може да видите по-долу.

Lumia Camera ще замени Nokia Camera. Тя е по-бърза и по-интуитивна. Също така времето за заснемане на снимка ще бъде в порядъка на милисекунди.

Moment Capture – с продължително натискане на бутона за камерата ще стартира запис на 4К видео при 24fps с 8.3MР за кадър. 

Добавени са и новите функции Rich Capture – Auto HDR и Dynamic Flash, който прави две снимки с и без светкавица, който после се комбинират.

Подобрени са и алгоритмите за обработка на снимки – с ъпдейта ще получавате по ясни снимки, дори при слаба осветеност.

Добавена е и възможност за стартиране на Cortana с глас. Казвайки “Hey Cortana” докато телефонът е заключен, ще активира Cortana. Това е възможно, благодарение на технологията SensorCore.

Glance Screen – устройствата, които са съвместими с Glance, вече ще получават повече информаия на екрана като Bing Weather, Bing Health & Fitness, в допълнение на часа, датата и нотификации.

 
Свързани статии