Home/Новини/Lumia ще се зареждат безжично

Lumia ще се зареждат безжично

Published On: 10/08/2012
Nokia започнаха работа по усъвършенстване на бъдещите си модели Lumia. Оказа се, че финландските производители ще добавят към смартфоните си, базирани на мобилната операционна система Windows Phone две ексклузивни допълнителни функции. Една от тях ще бъде интегрирането на NFC (Near Field Communications) технологията. Тя позволява смартфонът да се свързва с различни външни аксесоари.

Освен това NFC технологията ще бъде използвана и за предоставяне на възможността Nokia Lumia телефоните да се зареждат безжично. Всичко това бе официално разкрито в обширно интервю, дадено от мениджъра на продуктовия дизайн на Nokia – Marko Ahtisaari. Той определи начинанието за подобряване на модела смартфон с името Lumia като наложително предвид конкуренцията и неизбежно предвид дългогодишната стратегия на своята компания.

Според Marko Ahtisaari, безжичното зареждане на смартфоните ще бъде основен приоритет за големи производители в областта през 2012 година. Мениджърът на Nokia е убеден, че премахването на USB порта в мобилните телефони е нещо, което потребителите чакат вече отдавна и търсенето на продуктите от тази сфера ще се покачи.

Нещо повече – от официалното интервю с Marko Ahtisaari става ясно и, че Nokia започнаха работа с Microsoft. Софтуерните гиганти ще подпомогнат финландските лидери сред производителите на мобилни телефони за подбора на цветовата гама и съвместимостта на бъдещите аксесоари за Nokia Lumia моделите.

От изявлението на Marko Ahtisaari става ясно, че бъдещите безжично зареждащи се Nokia Lumia смартфони ще се появят до края на месец октомври тази година. Подобно обещание бе дадено и на провелото се в Лас Вегас Consumer Electronics Show събитие. Все още не е ясно с колко точно ще се качи цената на усъвършенстваните мобилни телефони от тази серия. 
Свързани статии