Home/Новини, Съвети/Как да: увеличим живота на батерията на Windows Phone 7

Как да: увеличим живота на батерията на Windows Phone 7

Published On: 15/12/2011
Като всеки смартфон и Windows Phone 7 устройствата служат на целта да бъдат една цялостна система до вас в почти всеки отделен момент на всекидневния ви живот, винаги, когато се нуждете от него. Вие искате да снимате видео? Вземете WP7 телефон.Скучно ви е и искате да играете видео игра? Вижте всички вълнуващи и пристрастяване игри, намиращи се под “Xbox Live игри”. Трябва да сърфирате в интернет, да изпълняват служебни задачи или дори да чете книга? Вие познахте, WP7 има всичко това. Но ако се приложи здрав разум към казаното, ще осъзнаете, че всички тези функционалности не са евтини от гледна точка на живота на батерията.

За да изпълнява всички задачи на смартфон, имате нужда от яка батерия, и то много от нея. Все пак, каква е ползата от използването на мобилен телефон, ако трябва да седите вързани към контакта цял ден, зареждайки телефона си?

За щастие ситуацията не е твърде безнадеждна. Има начини, които ще направят батерията на вашия WP7 да трае повече от един ден (или може би дори много повече от това), което е доста за смартфон. Някои от тези съвети може да изглеждат твърде прости и основни, но наистина имат значение, дори и да получите един час допълнително живот на батерията.

 

1. Изключете WiFi, когато не го ползвате

Общоизвестно е, че комуникационните протоколи като Bluetooth и Wi-Fi са гигантски пиячи на батерия. Така че, всеки път, когато и двете не ви трябват, уверете се, че са изключени. Това ще бъде малко неудобно, ако имате нужда от тези услуги регулярно, но от друга страна ще се извърви дълъг път към увеличаване на живота на батерията. Има приложения, които поставят на началния екран опцията за включване/изключване на тези режими.

2. Слушане на музика при Locked Screen

Има доста WP7 потребители, които обичат да използват телефоните си просто като IPOD – да слушате музика през цялото време. Тази задача отнема доста от батерията, но ние не ви спираме да слушате любимите си песни. Всичко, което трябва да направите, е да се уверете, че докато слушате музика и не правите нищо друго на телефона си, да заключите вашия екран.Това ще изключи осветлението на дисплея, а също и много от активните задачи ще минат в тих режим, като по този начин намаляват разхода на батерията.  

3. Изключете Auto Brightness

Каквото и да правите на вашето устройство, то се извършва чрез екрана на дисплея на вашия телефон. Това го прави основен консуматор на батерията на телефона си. Заменяйки качеството на графиката на вашето устройство, можете да превключите яркостта на екрана, колкото се може на по-ниско ниво. Много често използвам Medium през деня, а в тъмна среда Low.

4. Изключете Xbox Live Auto Connect

Отидете в менюто Applications в WP7 телефона си и да отидете в настройките. Тук ще намерите опцията на Xbox Live Connect. Забранете го. Това ще ви спести значително време на батерията, а можете просто да включите опцията обратно, когато е необходимо.  

5. Използвайте черен фон

Черното е цвета по подразбиране в WP7. В допълнение, черното е по-малко ярък от бялото и по този начин използва по-малко батерия. Темата или тапета, които изберете не означава непременно да бъдат черени, всеки тъмен цвят ще свърши работа.  

6. Не използвайте Използва Автоматична Синхронизация (Automatic Synchronization)

Синхронизирането на вашия телефон, електронна поща или OneNote услуги автоматично с вашия акаунт на Windows Live определено консумира много батерия, тъй като тези синхронизации постоянно ще се свързвате със сървърите и се нуждаят от ток. Така че по-добре използвайте ръчна синхронизация. 

7. Задайте на сайтовете за социални мрежи да се обновяват ръчно

Facebook и Twitter на WP7 има функцията да се обновяват автоматично на всеки няколко секунди. Въпреки че изглежда готино,  за съжаление се консумира тонове енергия. Изключване на автоматичното обновяване може да противодейства на тази ситуация.

8. Свържете се към вашия компютър с USB кабел

Можете да синхронизирате устройството си с Zune чрез Wi-Fi, но по-икономичния метод е да се свърже с помощта на USB кабел.  

9. Други мерки

Намаляването на времето на заключване на телефона също пести от батерия. Settings -> Lock+wallpaper -> Screen times out after. От там се настройва и паролата за отключване.

 

Някои от тези промени ще намалят удобство, с което идва WP7, но какво са всички удобство на света в сравнение с това устройството ви да работи по-дълго, като нищо няма бъде там, ако то се изключи по средата на деня.. (:
Свързани статии