Home/Новини, Съвети/Как да: намеря изгубения си Windows Phone

Как да: намеря изгубения си Windows Phone

Published On: 10/08/2012
Find my phone
Преди години си загубих старата Нокиа 6300 в парка, пробвахме с приятел да звъним и да обходим маршрута, по който сме минали, но така и не го намерихме. Вероятно съм го бил сложил само на вибрация или някой друг го е видял. За щастие това не може да стане с Windows Phone! Независимо дали сте загубили вашия смартфон, дали са го откраднали или е затрупан някъде вкъщи и не знаете къде е, много лесно може да го позиционирате през сайта https://www.windowsphone.com/
 

Всичко, което трябва да направите е да се логнете с вашия Windows Live ID и да отидете на My Phone. Там ще откриете вашата лична страница, с последни качени снимки от телефона в SkyDrive, вашия Xbox Live статус и други. Под главното меню изберете Find My Phone.

 

От тази страница имате 4 опции:

1. Ring – чрез него се изпраща сигнал до телефона и той почва да вибрира и звъни силно. Удобно е, ако търсите вкъщи. Имайте предвид, че телефонът ще звъни независимо дали сте го оставили на вибрация или на много слабо звънене.
 

2. Lock – Кликнете го, за да заключите вашия Windows Phone. Ще се появи диалогов прозорец, където може да въведете съобщение, което ще се появи на екрана. Добре е да е телефонен номер или имейл, чрез който да се свържат с вас (ако са добри хора, разбира се). Друго, което трябва да въведете е 4 цифрен код, с който телефона да бъде отключен. Това практически прави телефона неизползваем от недоброжелателите (ако вече сте си сложили парола от Settings->lock+wallpaper, не е нужно да въвеждате 4 цифрен код в диалоговия прозорец). Има и опция при заключване, телефонът да зазвъни в същото време.

3. Erase – когато са ви откраднали или сте загубили своя Windows Phone и имате важна информация на телефона, която не искате други да узнаят, имате възможността да изтриете всичко от него през браузера на компютъра. Ако изберете Erase, ще върне телефона до фабричните настройки. Всичко ще бъде изтрито, включително снимки, приложения, музика, и акаунти. Също така няма да можете да откриете телефона си с помощта на Find My Phone.

Find my phone

4. Find My Phone – показва текущото местоположение на телефона ви на кратата. Ако по някаква причина не може да го локализира ще се отвори прозорец, в който можете да въведете email, на който да ви бъде съобщено веднага щом телефонът бъде открит. 

Find my phone

 

Важно: За да работят тези възможности, ще трябва да настроите телефона си като включите “Find My Phone” от Settings -> Find My Phone. Това ще консумира дата данни (Data или Wifi). Във менюто Find My Phone от Settings на телефона имате две опции – Connect to these features more quickly (may use more battery), което представлява Push notifications; другата е Save my location every few hours for better mapping. Това позволява да се покаже последното известно местоположение на телефона, дори когато е изключен.

 

Find my phone от Windows Phone е една наистина чудесна възможност да защитите телефона си! Запомнете, че при изгубване или открадване е важно да информирате и мобилния си оператор.
Свързани статии