Home/Новини, Съвети/Как да: контролирате достъпа до приложения на Windows Phone на вашето дете

Как да: контролирате достъпа до приложения на Windows Phone на вашето дете

Published On: 10/08/2012
Знаете ли, че има няколко основни възможности за родителски контрол,  като това какви приложения и игри вашето дете може да изтеглите?

Създаване на акаунт на детето (child account)

Ако приемем, че вашето дете не използва Hotmail, Zune или Xbox, първото нещо, което трябва да направите е да създадете  Windows Live ID акаунт за вашия син или дъщеря. Щракнете тук, за да започнете.
 

Ще трябва да въведете информация като името на вашето дете и рожден ден. Microsoft използва датата, която въвеждате, за да определи какъв тип акаунт да създаде – детски (12 или по-малък) или тийн (13 до 17 години). След това ще вледете в акаунта и да дадете разрешение вашето дете да използва този нови акаунт, (ще ви трябва също валидна кредитна карта, за да докажете, че сте възрастен).
 

След като сте създали акаунт на детето, трябва да го въведете по време на настройване на Windows Phone или при първото използване на Marketplace.

 

Изберете какви приложения вашето дете може да изтегля

След като сте създали акаунт за Windows Live ID на вашето дете, сега можете да контролирате какви приложения вашето дете може да купува или да изтегля. (Винаги се изисква родители да влезе и да одобри промените на тези настройки.)
 

Ето как да го направите:

  1. Отидете на Zune.net, щракнете върху влизане (Sign in) и въведете Windows Live ID на вашето дете. (Първият път ще бъдете помолени да въведете вашата държава и датата на раждане на детето отново и да влезте с вашия акаунт за възрастни, за да потвърдите. Тази статия има повече подробности за акаунтите на деца (child accounts).)
  2. Щракнете върху Моят акаунт (My Account).
  3. Под Account Summary щракнете върху Update Family Settings. Когато бъдете запитани, въведете вашия Windows Live ID, за да разрешите промени.
 
След това ще се покаже опция за блокиране или разрешаване на покупки, включително приложения, музика и видео. Ако изберете Blocked, вашето дете няма да може да купи което и да е платено приложения от Marketplace. Но детето ще може да изтегля безплатни приложения — нещо, което се струва да запомните. (Ако искате да им разрешите да закупят конкретно платено приложение впоследствие, винаги можете да отиде и да изключите временно забраната.)
 
Втората опция се отнася до определена музика и игри с ESRB оценка от Mature или по-висока. Изберете Blocked, за да забраните на вашето дете да изтеглян или стриймва този тип съдържание.  Няколко предупреждения: тази настройка не оказва влияние върху музиката, придобита извън Zune, също така не предотвратява вашето дете да види определени заглавия, докато се рови в Marketplace. Също така няма да попречи на сина ви или дъщеря ви от сваляне на приложения и игри, които не са били оценени.
 

Xbox Live настройки

Ако имате Xbox 360 у дома, може би вече знаете за някои от функциите за родителски контрол и настройки за поверителност за конзолата.
 

Много от настройките се прилагат само за Xbox 360. Но няколко – като например възможността за одобрение на Xbox LIVE приятел и искания за игра – може да приложите към Games Hub. Също така можете да решите дали вашето дете да вижда Xbox LIVE профили на други потребители и приятели.  Повечето от тези настройки са блокирани по подразбиране за всички под 12 години.
 

За да промените тези настройки:

  1. Отидете на Xbox.com, щракнете върху влизане (Sign in) и въведете Windows Live ID на вашето дете.
  2. Щракнете върху Моят акаунт (My Account).
  3. При Settings & Preferences щракнете върху Privacy and Online Settings и влезте с вашия Windows Live ID, при поискване.
  4. Направете вашия избор. Повече подробности за всички тези настройки може да видите тук.
Свързани статии