Home/Новини, Съвети/Как да: инсталираме .XAP файлове

Как да: инсталираме .XAP файлове

Published On: 10/08/2012
Ако току що сте отключили телефона си и искате да инсталирате .XAP файлове, тук ще опиша как става.

1. Windows Phone Developer Tools

 

 

Официален начин да качвате неофициални приложения е чрез пакета за разработчици на Windows Phone. Той е безплатен и може да се свали от официалния сайт на Microsoft. Може да се наложи да инсталирате и .NET Framework 4.0. Когато сте инсталирали всичко необходимо, включете телефона с USB към компютъра, включете Zune и пуснете Application Deployment. Изберете XAP файл и натиснете Deploy. Това е!

 

 

2. Tom Xap Installer

 

Tom XAP Installer v1.2.zip

 

 

Това приложение допълнително улеснява качването на потребителски приложения, защото след неговата инсталация е достатъчно само да щракнете върху XAP файл, за да ви бъде показан Tom Xap Installer, който ви предлага да качите софтуера директно на своя смартфон. Разбира се можете да използвате приложението и по традиционния начин, стартирайки го и избирайки XAP файла на приложението. Може да инсталирате няколко XAP файла едновременно – за целта когато браузвате за файловете ги изберете едновременно. Изисква се и да е пуснат Zune софтуера.

Изисква 

– Windows Phone 7 SDK
.NET 4.0 Framework 
– Отключено устройство

Инсталиране на XAP:

– Включете към USB, с пуснат Zune

– Отключете телефона (плъзнете lockscreena, за да виждате менюто)

– Кликнете два пъти върху даден XAP файл

 

 

3. Multiple Xap Installer
 

MultiXapInstall v1.1.zip

 

 

Идеята при нея е по-скоро възможността за задаване на списък с повече приложения и автоматизираното им качване едно след друго.

Изисква 

– Windows Phone 7 SDK
– .NET 4.0 Framework 
– Отключено устройство

 

 

4. Инсталиране през IE

Вече много къстъм ромове имат възможността да инсталирате .xap файлове директно през Inernet explorer на вашия телефон. За целта просто навигирайте да линка за сваляне на даден xap и го натиснете. След сваляне, ще бъдете попитани дали искате да го инсталирате.
Свързани статии