Home/Новини, Съвети/Как да форсирате актуализацията на телефона си до WP 7.8

Как да форсирате актуализацията на телефона си до WP 7.8

Published On: 20/05/2013
От вчера актуализацията до Windows Phone 7.8 започна и очаквано някои потребители я инсталираха веднага, а при други все още не се появява. Това е напълно нормално, на какво да направите ако толкова много желаете новата версия на WP, а тя все не идва?

След като свържете телефона си към Zune, отидете на  Phone > Settings > Update. Ако не излезе съобщение за наличен ъпдейт, направете следното. Кликнете върху някое от другите менюта в Zune и после Update отново като този път изключите бързи (за 1-2 секунди след натискане на Update) интернета на компютъра си. Ако изпише, че телефонът ви е с актуален софтуер, пробвайте същото само че трябва по-бързо да изключите интернета. След това изчакайте 30-тина секунди и Zune трябва да изпише съобщение за наличен ъпдейт. Вече може да пуснете интернета и да продължите с актуализацията.  

Този метод може и да не работи при всички модели. Ако съвсем не искате да чакате новата версия на WP, от Windows Phone Hacker са пуснали интересна програмка, с която да инсталирате Windows Phone 7.8.  

Инструментът действа чрез файла UpdateWP и съдържа всички актуализации и техните езикови пакети. Рискът при този метод е същия като използването на ъпдейти чрез CAB. Важното тук е че трябва предварително да си запишете (на лист хартия) езиковите пакети, които са налични преди ъпдейта на телефона ви. Когато използвате програмата, тя ще ви попита кои да инсталира и трябва да селектирате само тези езици, които ги имате в момента. Ако не изберете точните езици, може да изпитвате проблеми с някои живи плочки или с бъдещи ъпдейти. Използвайте го на собствен риск!  

Програмката може да свалите от тук, както и да прочетете повече информация.
Свързани статии