Home/Новини/HTC и Huawei и техните първи Windows Phone 8 смартфони

HTC и Huawei и техните първи Windows Phone 8 смартфони

Published On: 10/08/2012
ascendmockup
Вчера Microsoft обяви, че HTC, Nokia, Samsung и Huawei са производителите, които първи ще пуснат устройства от новата вълна смартфони с Windows Phone 8. Днес HTC официално потвърди новините, като в съобщението се споменава за няколко нови модела. Момчетата от The Verge oбаче са получили информация, която разкрива детайли около Accord, Zenith и Rio – кодовите имена на първите смартфони с Windows Phone 8 на тайванците, които ще излязат по-късно тази година.

 

HTC Rio

HTC Rio е най-базовият в групата. Той ще има 4″ WVGA дисплей, HSPA поддръжка, 5 МР камера с HD видеозапис, 512 МВ памет, но с приличен процесор Qualcomm MSM8227, част от новата линия Snapdragon S4 Plus.

 

HTC Accord

HTC Accord ще бъде малко по-привлекателен като характеристики и ще предлага 4.3″ Super LCD2 дисплей с HD резолюция, 8 МР камера с Full HD видеозапис, HSPA+ скорости в мрежата на оператора, NFC, 1 GB RAM и малко по-мощен двуядрен процесор, вероятно Qualcomm MSM8260A.

 

HTC Zenith

HTC Zenith ще бъде най-горещият смартфон в новото портфолио с Windows Phone 8 на HTC. Устройството ще предлага огромен 4.7″ Super LCD2 дисплей с HD резолюция от 1280х720 пиксела, идентична с HTC Accord 8 МР камера, както и мощен четириядрен процесор на Qualcomm.

 

И трите нови устройства трябва да излязат на пазара преди края на годината. За HTC Rio и Accord се очаква да бъдат налични през октомври, а Zenith може да се забави малко след тях. Имайте предвид, че детайлите около трите модела все още не са финални и могат да бъдат променени в крайните им версии. Очаквайте подробности, звучи интересно!

 

 

Huawei обяви своя Windows Phone 8 – Ascend. Той ще е част от андроид семейството Huawei Ascend. Очаква се да пристигне първоначално в Европа, САЩ, Китай. За сега няма обявени характеристики на модела.

 

Huawei подготвя смартфон с Windows Phone 8 от серията Ascend
Свързани статии