Home/Новини/Acer W11 – достъпен смартфон на базата на Windows Phone 8 Apollo

Acer W11 – достъпен смартфон на базата на Windows Phone 8 Apollo

Published On: 10/08/2012
В портфолиото на Acer вече се появи смартфон под управлението на операционната система Windows Phone 7.5 Mango, който носи името Acer W4 Allegro. Скоро, от Acer планират да пуснат друго такова устройство, носещо името Acer W11.

За разлика от Acer W4 Allegro, в новия апарат ще се използва най-новата операционна система Windows Phone 8 Apollo. Източници твърдят, че това устройство ще стане един от първите бюджетни смартфони, базирани на новата платформа на Microsoft.

Acer W11 представлява достъпен смартфон, произведен във форм-фактор хоризонтален QWERTY слайдер. Това опреличава устройството на друг смартфон с Windows Phone 8 Apollo, само че производство на Nokia. За разлика от последните, Acer W11 ще се позиционира като един от най-достъпните смартфони, базирани на тази платформа, докато устройството на Nokia е с голям 4-инчов сензорен дисплей и е малко вероятно да се нареди сред евтините мобилни апарати.

Останалите възможности на новия смартфон не са обявени, но източници твърдят, че той може да бъде анонсиран почти веднага след релийза на Windows Phone 8 – през октомври тази година.

Много производители очакват с нетърпение пускането на Windows Phone 8 Apollo, а някои, като Samsung напълно са замразили текущите си WP7-разработки, като считат текущата версия на операционната система на Microsoft, като не много подходяща за своите устройства. От една страна, това не е много хубаво за Windows Phone 7.5, а от друга придава допълнителна популярност на все още не излязлата ОС Windows Phone 8 Apollo. Така, че от Microsoft най-вероятно няма да се обидят на тези разработчици.


kaldata.com
Свързани статии