Home/Новини/Обновена: 8 момента разкрити в Windows Phone 8

Обновена: 8 момента разкрити в Windows Phone 8

Published On: 10/08/2012
Здравейте! На конференцията се представиха 8 ключови момента в Windows Phone 8!

 

Като начало ще започна с хардуера – ще има поддръжката на многоядрени процесори, 3 вида резолюции и слот за MicroSD карта! Относно резолюцията бъдещите смартфони под Windows Phone 8 ще поддържат

 

  • 480×800 (15:9)
  • 768×1280 (15:9)
  • 720×1280 (16:9)

 

 Върху картите памет от стандарта microSD потребителите ще могат да инсталират игри и приложения, а също и да складират снимки, видео и музика.

 

Второто е новият Internet Explorer 10! Той ще е с 4х по-бърз JavaScript интерпретатор в сравнение с Windows Phone 7.5 и с 2х пъти по-бърза работа с HTML5. Според Microsoft е по-бърз от iOS 6 и Android 4.0. Браузърът ще включва същия енджин като компютърната версия и ще предложи някои от неговите възможности като например филтрите SmartScreen.

 

3. Разработчиците ще имат възможност да правят приложения едновременно за Windows 8 и Windows Phone 8! Общо ядро с Windows 8! Това позволява създаването на нативни приложения (написани на C и C++) за платформата, от което най-добре ще могат да се възползват авторите на игри за осигуряването на впечатляващи заглавия. Тъй като с Windows 8 ще се споделят DirectX и графични драйвери, авторите на компютърен софтуер ще могат много лесно и с минимални промени в кода да направят и мобилни версии на приложенията си.

 

4. NFC поддръжка! Технологията NFC ще е допълнена от специален електронен портфейл за съхранение на различни електронни билети, купони за намаления и др. Компанията вече работи с мобилни оператори и тези, които ще поддържат NFC разплащания и ще предложат специални защитени SIM карти.

5. Портфейл! Windows Phone Wallet съчетава две популярни функции в едно, по-специално Near Field Communication (NFC) при транзакция, в допълнение към акаунт мениджър, който се използва за често използваните кредитни карти, самолетни карти и други лични данни. Той ще бъде изграден като Hub, което дава на потребителите бърз и безпроблемен достъп до техните лични финансови данни и дава възможност на безжични NFC плащания, при наличието на такива системи от страна на продавача. Портфейла позволява на потребителите да съхраняват инструкции за плащания, отстъпки и клиентски карти.


Още по-впечатляващ е фактът, че разработчиците могат да добавят и управление на елементи в портфейла, определя платежни инструменти и да си взаимодействат с NFCPaypal официално се поддържа в Windows Phone 8, директно чрез Wallet, което дава възможност на потребителите да избягват използването на кредитни карти като им дава още една възможност за външни плащания.

6. Nokia Maps ще замести Bing Maps! При това много държави ще получат и навигация! Както се очакваше, Microsoft обявиха Nokia Map като основната навигация за Windows Phone 8. С офлайн поддръжка, NAVTEQкарти, възможност за разработчиците да я интегрират в своите приложения, както и цялостна навигация turn-by-turn, Windows Phone 8 най-накрая ще има първокласна система за навигация и то безплатно! Технологията ще бъде и хардуерно ускорена за още по-добро потребителско изживяване.

 

  • Карти за повече от 190 страни на повече от 50 езика и навигация в над 110 страни
  • Предупреждения за трафика в 26 страни и също така позволява динамично пренасочване
  • Места в над 5000 търговски центрове, гари, летище, спортни зали и др. в 35 страни
  • Комбинирана маршрутизация: с кола, пеша (в това число пешеходни зони, преки пътища, и т.н. в над 400 града) и с градски транспорт (над 100 града)

 

 

 

7. Windows Phone 8 ще е и за бизнес! Ще се поддържа дистанционно управление на устройствата от системните администратори, различни Office приложения. Windows Phone 8 ще поддържа secure boot и пълно криптиране на устройството с Bitlocker. Също така Windows Phone 8 е интегриран със софтуер за управление на системи като Windows Intune.

 

 

8. Нов стартов екран! Ще има и повече цветове! 

Новият начален екран в Windows Phone 8 има три нови елементи:

 

  • Променливи размери на плочките, включително възможност за избор между малки, средни и така наречените “двойно широки” плочки
  • Премахване на празнината, която в момента има под лупата на началния екран.
  • Нови цветове за плочките  – Да! освен сегашните 10 + 1 accent colors, Windows Phone 8 и Windows Phone 7.8 ще предложи по-широк избор на цветове
 
Новият начален екран ще е по-адаптивен, давайки на потребителите по-голям избор и контрол.

 

 

 

 

 

Това е Windows Phone 8! При това днес разкриха едва 8, но най-основните новости в платформата!

 

Windows Phone 8 ще дебютира първо в устройства от Nokia, Samsung, HTC и Huawei. Няма как да не се забележи отсъствието на LG! В допълнение Qualcomm (и само Qualcomm) ще осигурява чипсети за за новите WP8 телефони, които се очаква да бъдат с двуядрени 1.5GHz процесори и 720×1280 дисплеи. Става дума за чип Snapdragon S4 Plus, който комбинира S4 с подобрен графичен ускорител.


Може да изгледате цялата конференция през Channel 9 или пък да я свалите в .wmv формат.

 

{youtube}royJee1SQlY|600|400|0{/youtube}

 
Свързани статии