Home/Windows Phone приложения и игри, Новини/5 безплатни приложения за четене на електронни книги

5 безплатни приложения за четене на електронни книги

Published On: 10/08/2012
Напоследък във форума зачестиха въпросите около приложения за четене на електронни книги, затова реших да направя подбор на 5-те най-добри и безплатни такива.

 

1. Bookviser

Много лесно и удобно приложение. Може да качвате на телефона си е-книги от вашият SkyDrive, от онлайн каталози, от облака на Bookviser или директно от уеб адрес. Имате възможност за настройване на яркостта на дисплея, големина и цвят на шрифта, да търсите в книгата, да изключите lockscreen-а, да изберете начина, по който се прелистват страниците. Поддържа форматите EPUB, FB2 and TXT.

 

{gallery}winphone apps/ebook/Bookviser{/gallery} 

 

 

 

 

2. Freda

Друго безплатно приложение за четене на ebook е Freda. То поддържа EPUB (DRM-free), FB2, HTML и TXT формати. И тук имате опцията за сваляне от Skydrive, както и настройка на фонт, осветеност, фон и тн. Freda е безплатно, като преди сваляне на книгата има реклама, която в началото не е дразнеща, но докато сте отворили някоя книга не се визуализират реклами. Има и платена версия Freda+, която струва $0.99 и няма рекламки.

 

{gallery}winphone apps/ebook/Freda{/gallery}

 

 

 

 

3. Stanzetta

Stanzetta е добро приложение, което разчита EPUB формата. Имате възможности за сваляне на книги от доста различни източници като някои от тях са SkyDrive, DropBox, директно от адрес в интернет, и др. Поддържа гръцки и кирилица. Интерфейсът на основното менюто никак не е приветлив. За да свалите книга от уеб или СкайДрайв, трябва да отидете в Choose a library for downloads и тамда натиснете плюса най-отдолу – add library. И тук имате много възможности за настройка изгледа на книгата. Stanzetta позволява свалянето на до 5 книги всеки месец, като за да премахнете ова ограничение, трябва да закупите пълната версия.

 

{gallery}winphone apps/ebook/Stanzetta{/gallery} 

 

 

 

 

4. Amazon Kindle

Чрез него ще имате достъп до повече от 750,000 книги в Kindle Store. Нужно е да имате акаунт в Amazon.com, за да може да пазарувате и сваляте (има и безплатни) книги.

{gallery}winphone apps/ebook/Amazon Kindle{/gallery}

 

 

 

 

 

5. Nokia Reading

Макар и достъпно единствено за всички с Nokia (официално ;) ), Nokia Reading е едно чудесно приложение за четене на е-книги. Както и при другите приложения, и тук се запомня последното място до което сте стигнали по време на четене ако случайно работата му внезапно е била прекъсната или просто сте излезнали от Nokia Reading. Тук страницирането е в проценти, което може би не е най-удачният вариант. Свалянето може да става през SkyDrive.

 

{gallery}winphone apps/ebook/Nokia Reading{/gallery}

 

 

 

 
Свързани статии