Home/Новини/Ще получат ли сегашните телефони с Windows Phone ъпдейт до Windows Phone 8?

Ще получат ли сегашните телефони с Windows Phone ъпдейт до Windows Phone 8?

Published On: 10/08/2012
Една от темите около Windows Phone, по която Microsoft продължава да пази мълчание, е дали сегашните телефони ще получат обновяване до следващата основна версия на платформата – Apollo.

В интерес на истината, американската компания все още не е потвърдила съществуването й, а каквото знаем за нея, научихме от появила се в интернет неофициална информация, така че най-вероятно ще може да се надяваме на коментар от Microsoft едва когато премине официалната й премиера. Междувременно онлайн се появяват противоположни послания. В едно от тях португалецът Нуно Силва от Microsoft потвърждава за сайта Zwame, че сегашните телефони ще получат обновяване до следващото основно издание на платформата. Това може и да звучи като официално становище, защото Силва цитира изявление на Microsoft, но в интерес на истината такова не е правено.

На противоположния полюс е информацията от доверени източници на The Verge, които са близки до Microsoft. Според тях такъв ъпгрейд не е предвиден. И макар това да не звучи като убедителна причина за покупката на телефон с Windows Phone, не е изключено Microsoft да продължи с ъпдейтите за сегашната версия Mango (скоро Tango) и в нея да намерят място много от възможностите на Apollo. Все пак потребителите, купили сега някой от топмоделите с WP, най-вероятно ще останат разочаровани. Засега единственият коментар на компанията е, че всички сегашни приложения ще работят със следващата версия на Windows Phone.


http://www.theverge.com/2012/4/17/2956439/windows-phone-8-apollo-no-upgrade


{youtube}xu7K23EDyFs|600|400|0{/youtube}


текст: mobilebulgaria
Свързани статии