Home/Български приложения за Windows Phone, Новини/Услугата Cloud от Мтел вече има приложение за Windows Phone 8

Услугата Cloud от Мтел вече има приложение за Windows Phone 8

Published On: 20/05/2013
Cloud от Мтел
По-добре късно, от колкото никога! През Август 2013г. Мтел обяви своята нова облачна услуга за своите клиенти на абонаментни планове Мтел Смарт, като в зависимост от тарифния план Cloud пространството е между 10GB и 25GB. Услугата стартира с приложение за Андроид, Windows и обещание за Windows Phone. Близо половин година по-късно приложението вече е факт, но дали си заслужава?

На своята страница, Мтел обясняват какво всъщност може да правите с техния Cloud:

  • С Cloud услугата от Мтел никога няма да загубиш важната за теб информация, дори ако смениш или загубиш телефона си или той бъде повреден!
  • През Web интерфейса на Cloud можеш да разглеждаш и редактираш снимките си онлайн, след което директно може да ги споделиш с приятели във Facebook или да ги изпратиш по e-mail.
  • Можеш да създадеш плейлисти и албуми с любимата си музика и да ги преслушваш навсякъде където ходиш, без да е нужно да ги сваляш на телефона или компютъра.
  • Ако имаш качени в Cloud клипове на любимата група или видео от почивката на морето, можеш лесно да ги групираш в албуми или да ги споделиш директно във Facebook.
  • Можеш да качваш и сваляш файлове и папки дори от компютъра вкъщи или на работа, благодарение на специално разработения PC клиент за Windows.

И най-хубавото е, че е безплатно Cloud предоставя безплатно допълнително пространство за съхранение на данни на всички Мтел смарт абонати. Също така те получават и безплатен и напълно неограничен трафик за споделяне в Cloud.

Всичко звучи страхотно…докато не свалите приложението за Windows Phone 8. През Cloud за WP8 не може да слушате музика! Когато качите .mp3 и се опитате да го отворите през приложението, ще получите съобщение, че файлът не се поддържа. Това е наистина разочароващо – 10GB+ безплатно стримване на музика е една наистина чудесна услуга. Дали ще видим ъпдейт в тази посока? Към момента не е ясно. 

Иначе разглеждането на снимки, видео и документи е лесно и там няма да имате затруднения. Щом стартирате приложението, то автоматично ще открие снимките на вашия телефон и ще ви попита дали искате да ги запазите в Cloud.

Функции: • Качване и преглед на снимки от твоя телефон в Cloud. • Разглеждане на снимки, видео клипове и преглед на документи от Cloud профила без да се налага да ги запазваш в телефона си • Достъп, сваляне и качване на файлове в твoето Cloud пространство през 3G и Wi-Fi мрежи. •  Запазване на всички файлове на едно място и достъп в мрежата от Windows 8 смартфон. • Достъп до твоя профил в Cloud от компютър,  телефон или през браузер. • Различен обем безплатно пространство в зависимост от тарифния ти план. Имаш и възможност за закупуване на допълнително пространство чрез месечен абонамент, който ще се добавя към сметката ти на Мтел. •За да ползваш услугата ти е нужен само валиден номер от Мтел.

Дали ще предпочетете безплатния трафик на Cloud от Мтел, или ще продължите да използвате SkyDrive и други облачни услуги? Споделете мнения във форума.

http://www.mtel.bg/cloud

https://cloud.mtel.bg/

Приложението Cloud на Мтел може да свалите безплатно за Windows Phone 8 от Windows Phone Store.

{gallery}winphone-apps/cloud-mtel{/gallery}

 
Свързани статии