Home/Новини/Универсално търсене в Windows Phone 8

Универсално търсене в Windows Phone 8

Published On: 10/08/2012
Според източник на Insideris в Windows Phone 8 (Apollo) ще бъде включена опцията за универсално търсене. Миналата година се заговори, че тази функционалност ще бъде включена в Windows Phone Tango, но това така и не се случи. В тази връзка в Аполо ще има и малка промяна в интерфейса – сега при приплъзване наляво към менюто с приложенията се появява иконка за търсене (лупа). При WP8 тя ще бъде видима и при началния екран. В момента там стои единствено иконка със стрелка, сочеща надясно.

Тази зона в дясната част на началния екран остава празна и много потребители се чудиха как може да се остави толкова неизползвано място на екрана. Всъщност именно това място може да се окаже чудесно за добавянето на още подобни иконки за различни нотификации или шорткъти към специфични настройки. 

 

Резултатите от глобалното търсене в Windows Phone 8 ще включват контакти, приложения, игри, музика, съобщения и т.н. Подобно търсене има и в Windows 8 – който е пробвал Consumer Preview със сигурност го е забелязал.

 

През юни се очаква да научим повече за Windows Phone 8 Apollo по време на изложението E3 и конференция за авторите на приложения за Windows Phone на 20 Юни.
Свързани статии