Home/Новини/Стив Возняк, съосновател на Apple: Няма място за сравнение между Windows Phone и Android

Стив Возняк, съосновател на Apple: Няма място за сравнение между Windows Phone и Android

Published On: 10/08/2012
Стив Возняк е съосносновател на Apple и въпреки че от 1985-а насам не работи в компанията, той и до днес е сред най-популярните ѝ фенове и при излизането на всеки нов iPhone или iPad е забелязван да се реди на опашките. Напоследък обаче Возняк е кривнал от пътя и след като обяви в Twitter, че си е купил Nokia Lumia 900, днес споделя мнението си за Windows Phone и заявява, че дори няма място за сравнение с Android OS.

В публикуван наскоро подкаст Возняк изразява мнението си за Windows Phone, което изглежда е изцяло положително. Красива, интуитивна и лесна за използване – така описва той платформата на Microsoft, заявявайки, че би я препоръчал пред Android, въпреки липсата на изобилие от приложения.

 

“И въпреки че iOS на Apple все още е любимата мобилна операционна система на Возняк, той шеговито казва, че има усещането, че Стив Джобс се е преродил в Microsoft заради всичко, което вижда и усеща с Nokia Lumia 900.”
 

Позитивното мнение за Windows Phone и Nokia Lumia 900 на икона от технологичния бранш като Стив Возняк идва тъкмо навреме за финландците, които тепърва поемат по този път с Microsoft и определено имат нужда от подобни коментари. Да се надяваме, че освен Возняк Nokia ще успее да спечели на своя страна и голям кръг други потребители, особено след Nokia World в края на септември, когато очакваме компанията да представи нови смартфони с версията Apollo или Windows Phone 8.

 

Шефът на Nokia Стивън Илъп не пропусна да приветства Возняк в семейството на Nokia Lumia 900:


Цялото интервю може да чуете малко по-надолу в страницата.
Свързани статии