Home/Новини/Смартфоните Nokia с Windows Phone 8 излизат в края на годината

Смартфоните Nokia с Windows Phone 8 излизат в края на годината

Published On: 10/08/2012
Есента очакваме на пазара да се появят първите смартфони с новата версия на мобилната платформа Windows Phone 8 и изглежда Nokia също няма намерение да се бави много. Дистрибуторът на компанията в Израел, Eurocom, е потвърдил, че първите модели с Windows Phone 8 на финландците ще излязат в края на годината. По всяка вероятност това означава, че премиерата на новите смартфони ще бъде в края на септември на Nokia World в Хелзинки.

Представители на Eurocom потвърждават пред израелския сайт Techit.co.il, че смартфони на Nokia с Windows Phone 8 Apollo ще има на пазара още преди края на годината, а повече за платформата ще научим още следващия месец.
 

Очаква се Microsoft да представи подробности за Apollo на Windows Phone Developers Summit, която ще се проведе между 20 и 21 юни в Сан Франциско, Калифорния.
 

Други компании, като Samsung например, вече потвърдиха, че също ще пуснат модели с Windows Phone 8 в края на 2012-а, така че добавянето на Nokia в списъка не е изненада. Сега остава да разберем в крайна сметка ще могат ли устройствата с Windows Phone 7.5 Mango да бъдат ъпдейтнати до Apollo.

 

nixanbal.com
Свързани статии