Home/Новини/Слух: Новите неща в Windows Phone 8

Слух: Новите неща в Windows Phone 8

Published On: 10/08/2012
Според информация на WPCentral с излизането на Windows Phone 8, Nokia Maps ще замени напълно Bing Maps в платформата. Ще предложи и нови функции като 3D навигация с хардуерно ускорение на графиката във всички телефони с Windows Phone. В допълнение, Nokia и Microsoft ще осигурят различни инструменти на авторите на софтуер, с които ще могат да използват по интересен начин картите.

Сред другите новости, които очакваме, е интеграция нa Skype в платформата, като обажданията ще се правят като обикновен телефонен разговор. Ако предпочитате друг VoIP доставчик, ще можете да използвате него на мястото на Skype. Според информацията в платформата ще се появи и портфейл за технологията NFC

Сайтът не споменава дали Microsoft има готова алтернатива на Siri, но като се имат предвид възможностите за гласово управление на Windows Phone и концептуалните разработки, които ни показа около TellMe, може и да има нещо подръка. През следващата седмица би трябвало да разберем повече за плановете на Microsoft около Windows Phone. Сред тях влизат куп нови възможности и функции като замяна на ядрото Windows CE с версия на WinRT, осигуряване на повече контрол върху камерата и разработване на нативни игри за Windows Phone.


Текст: mobilebulgaria
Свързани статии