Home/Новини/Серията Nokia Lumia получи официална българска премиера

Серията Nokia Lumia получи официална българска премиера

Published On: 10/08/2012
С интересно парти, с което Nokia се опита да демонстрира идеите зад кампанията Amazing everyday (удивителното ежедневие), съпътстваща серията телефони Lumia, финландската компания официално представи първите си телефони с Windows Phone в България.

Премиерата, на която присъства и Алберто Матроне, който от началото на годината отговаря за бизнеса на Nokia в Централна и Източна Европа (очаквайте по-късно интервю с него), става дни след активирането на Windows Phone Marketplace за български потребители, което се случи в последните дни на март. В началото на българския пазар ще се появят Nokia Lumia 800 и Lumia 710, а по-късно компанията планира да пусне моделите Lumia 900 и бюджетния Lumia 610. Устройствата ще се предлагат от VIVACOM, GLOBUL и Handy (Nokia Lumia 710 ще бъде наличен и в мрежата на “М-Тел”), като според компанията се очаква продажбите им да започнат след 13 април.

Nokia Lumia 800 има познатия дизайн на Nokia N9 и осигурява 3,7″ ClearBlack AMOLED, покрит с извито стъкло Gorilla, процесор с работна честота 1.4GHz, 16GB вградена памет, 8МР камера с оптика Carl Zeiss оптика и запис на HD видео и достъп до 25GB място в облачната услуга SkyDrive за съхранение на файлове. Nokia Lumia 710 може да се персонализира чрез сменяемите си задни панели и ще се предлага в няколко цветови комбинации като бяло и синьо, бяло и черно и жълто-черно. Има същия 1.4 GHz процесор, но добавя 8GB вградена памет, сменяема батерия, 5МР камера със запис на HD видео и 3,7″ TFT дисплей. И двата смартфона включват специални приложения на Nokia като Nokia Drive за безплатна гласова навигация в целия свят с опция за изтегляне на картите в телефона и оптимизиран интерфейс за използване по време на шофиране.

{youtube}zYuRcm1_rgI|600|400|0{/youtube}
mobilebulgaria.com
Свързани статии