Home/Новини/Първият ъпдейт на Windows Phone 8.1 ще бъде пуснат другата седмица за Preview for developers

Първият ъпдейт на Windows Phone 8.1 ще бъде пуснат другата седмица за Preview for developers

Published On: 20/05/2013
Microsoft днес обяви първия ъпдейт на Windows Phone 8.1, включително подобрения и нови функции на базата на обратна връзка с клиентите на Microsoft. Това е единият от предвидените два за тази година. Новите функции в Windows Phone 8.1 Update 1 включват Live Folders – въвежда един лесен начин да организиратe началния екран. Microsoft ги нарича Живи папки, защото живито плочки в папката се показват в плочката на живата папка, като по този начин няма да изпуснете известие от приложенията в папката. Папките се създават чрез плъзгане и пускане наплочки една върху друга, като по-късно може да се преименуват или подредят в зависимост от нуждите на потребителя. И още…

Xbox Music: По-бърз и с повече функции – “quickplay” на последните активности, поддръжка на Kid’s Corner, жива плочка.

Store Live Tile: Плочката на магазина вече ще бъде жива като ще предоставя информация за последните приложения и игри навсеки 6 часа.

SMS сливане, препращане, изтриване: Update 1 ще донесе и подобрения при SMS-ите като се добавя сливане и препращане, както и масово маркиране и изтриване.

Apps Corner: Позволява достъп до определени приложения, когато давате телефона си на друг, например на клиет в магазин или настройване на демо на телефон, изложен в магазин.

Cortana: Дигиталният асистент Cortana излиза в бета версия за Англия и Китай и в алфа версия за Канада, Индия и Австралия. Специално за Китай, пулсиращият кръг на кортана ще бъде заменен от друга анимация.

Други: VPN през публични WiFi спотове; подобрения в зареждането на мочилни страници в IE; поддръжка за Qualcomm Quick Charge 2.0 на процесорите Snapdragon 800 позволяващ 75% по-бързо зареждане през USB; поддръжка зааксесоари като Smart covers; поддръжка на push известия за Bluetooth (стандартът PAN 1.0 (personal area network)); поддръжка на 7-инчови дисплеи и резолюция 1280 x 800 пиксела;

Windows Phone 8.1 Update 1 за програмата Preview for Developers се очаква да бъде пуснат по някое време следващата седмица.

{gallery}U1{/gallery}

Източник: Windows Phone Blog
Свързани статии