Home/Новини/Първите телефони Nokia Lumia с NFC идват през есента на 2012 г.

Първите телефони Nokia Lumia с NFC идват през есента на 2012 г.

Published On: 10/08/2012
Докато анализаторите все още са скептично настроени към сътрудничеството между Nokia и Microsoft, в лабораториите на финландската компания продължава да кипи неуморен труд. Вицепрезидентът на Nokia по дизайна Марко Ахтисаари е споделил в интервю за Guardian, че компанията подготвя не само телефони с NFC възможности, които ще използват безжичната технология за свързване с аксесоари, но е намекнал и за система за безжично зареждане.

Първите устройства с WP и NFC най-вероятно можем да очакваме на пазара през октомври тази година, тъй като според Стив Балмър тогава ще излезе версия на платформата с поддръжка на технологията.

При следващите версии на телефоните от серията Lumia очакваме компанията да премахне и капачето, което покрива microUSB порта за зареждане и връзка с компютър. А защо не и самия конектор, твърди Ахтисаари. Не е изключено последното да намеква за работа с безжично зарядно, каквото HP вече има в портфолиото си. В такъв случай обаче остава отворен въпросът как ще става връзката с компютър.

Източник: http://www.guardian.co.uk/technology/2012/jan/31/nokia-lumia-phone-nfc-marko-ahtisaari

Текст: mobilebulgaria.com 
Свързани статии