Home/Новини/Производителите на устройства настояват за повече възможности за персонализиране на UI в WP8

Производителите на устройства настояват за повече възможности за персонализиране на UI в WP8

Published On: 10/08/2012
Производители на смартфони (OEM) от Тайван настояват Microsoft да предостави повече гъвкавост на смартфон производителите да модифицират приложения и потребителския интерфейс на Windows Phone 8, така че да може да се различават техните устройства.

Според Digitimes OEM производителите са се оплакала от липсата на диференциация между различните устройства, поради унифицираните хардуерни изисквания от MicrosoftХардуерната спецификация и цените на Windows Phone 7.5 смартфоните не са достатъчно привлекателни, за да убедят потребителите да изберат Mango телефони. В допълнение към въпросите, свързани с наличието на приложения, Microsoft е също ограничил OEM производителите да променят платформата на Windows Phone и неговия потребителски интерфейс, което цели да достави унифицирано потребителско изживяване в Windows Phone базираните смартфони. Източниците на digitimes добавят, че липсата на диференциация е попречила на смартфон доставчиците да продават ефективно своите устройства.
 

Интересното е че единственият производител – Nokia – който има правото да персонализира Windows Phone, все още не е направил нищо, а в същото време имат най-добри продажби. Това води до мисълта, че персонализирането на софтуера не е от такова значение, каквото изтъкват от HTC, например.
 

Според слухове Microsoft вече е разрешил на OEM производителите да променят интерфейса на камерата, което е иронично, понеже това е една от най-уникалните характеристики, заедно с Live tiles на Windows Phone 7.
Свързани статии