Home/Новини/Причината Microsoft да не дава детайли за ъпдейтите на Windows Phone

Причината Microsoft да не дава детайли за ъпдейтите на Windows Phone

Published On: 10/08/2012
 

При актуализациите на Windows Phone до момента Microsoft споделяше детайли около новите неща в ъпдейта, но това изглежда ще се промени. Всъщност компанията вече действа по нов план, според който разкрива съвсем бегли подробности от новите версии. Каква е причината? Според Microsoft – операторите.

За скромната информация при скорошните ъпдейти на платформата сайтът Windows Phone Italy е поискал официален коментар от Мicrosoft и от там са отговорили, че това се е наложило заради мобилните оператори. По-конкретно телекомите имат правото да нанасят промени по операционната система и дори да премахват нейни възможности – споделянето на интернета от мрежата им чрез Wi-Fi към други устройства, да речем.


Затова от Microsoft са решили да ограничат споделяната информация, за да не предизвикват недоволството на потребителите, в случай че оператор реши да ореже платформата им.Да, звучи логично, но абсолютно неоправдано. Напротив, Microsoft трябва да дава ясна и пълна информация на потребителите си, които трябва да знаят какво представлява (пълната версия на) следващото издание Windows Phone. И ако някой оператор реши да се изхитри и поокастри разни екстри, клиентът трябва да има правото да знае това и съответно да смени доставчика или да предприеме каквото сметне за добре.текст: nixanbal.com

 

 
Свързани статии