Home/Windows Phone приложения и игри, Новини/Кой се нуждае от Siri на Apple? Ние имаме Ziggy за Windows Phone.

Кой се нуждае от Siri на Apple? Ние имаме Ziggy за Windows Phone.

Published On: 10/08/2012
 Ако е имало свръх-свръх технология в края на 2011 г., това е може би Apple Siri – приложението за разпознаване на глас / информация за iPhone 4S . Наистина Siri е доста силна технология, че ни се иска Windows Phone да го има като допълнение към вградената Bing Voice услуга. Не може да отрече факта, че Bing Voice е прагматично, за определени задачи, то е все още зад Siri на Apple в някои отношения.

 

Въпреки това, разработчик на Shai Leib даде на потребителите на Windows Phone опция:  Ask Ziggy. Новото приложение е напълно безплатно, без реклами и доколкото можем да кажем, напълно уникално. От wpcentral разговаряха с Leib за проекта и как той работи:

“Ask Ziggy използва Speech Recognition, за да преведе човешката реч в транскрибиран текст, който се показва на екрана. Текстът се анализира за модели за откриване на команди или общи заявки. Командите се интерпретират и са насочени към рутинни задачи телефона като електронна поща, текстови съобщения, обаждане, социална мрежа, актуализации и посоки.

Когато се зададе общ въпрос, смес от технологии и уеб се задействат, за да търси в мрежата за съответните отговори. Съвпаденията се използват, за да се обобщи пряк отговор от дадена уеб страница. Може да се изисква няколко пъти въвеждане, за да намерите кратък отговор. След това конкретен отговор се дава на глас и се показва в балонче. Когато не може да бъде обобщен пряк отговор, на потребителя е продиктувано да кликне върху балончето, за да видите резултатите от търсенето в мрежата, въз основа на дадената заявката. “

 

 Това е доста впечатляваща работа за един разработчик. В действителност софтуер за гласово разпознаване е на базата на Nuance, но прихващането и свързването на данните е негова работа. Ziggy е доста полезно за математически въпроси, случайни любопитни факти, да публикувате в вашия Twitter / Facebook / Live, намиране посоки, статус на полети и др. 

Вижте уебсайта Ask Ziggy тук за повече информация.


{youtube}facRa8frDT0{/youtube}

Изтеглете от тук:

Update: излезе Ask Ziggy 2.0
Свързани статии