Home/Новини/Какво представляват някои от новостите в Windows Phone 8.1 Update 1

Какво представляват някои от новостите в Windows Phone 8.1 Update 1

Published On: 20/05/2013
Windows Phone 8.1 Update 1 беше пуснат за изтегляне вчера за Developer Preview потребителите. Джо Белфиоре в Tweeter коментира, че всички участващи телефони в Preview програмата ще получат ъпдейта Lumia Cyan, когато той стане наличен за даденото устройство, без да е нужно да връщат до Windows Phone 8.0, както по-рано пишеше в блога на Nokia, което е добра новина. Но преди Cyan, всички с Developer Preview могат да се забавляват с новите неща, които GDR1 донесе. Долу ще ги разгледаме по-подробно.

Как да направим Живи папки

Microsoft нарича тези папки Живи, защото каквито и приложения да сложите в тях, плочката на папката ще показва известия за всяко едно. Ето как става: Натиснете и задръжте плочка, след което я плъзнете върху друга. Може да именувата папката като докоснете надписа “Озаглавяване на папката” (Name Folder). След това може да добавяте и подреждате колкото плочки искате. Самата плочка на папката може да се преоразмерява, но това не влияе на известията.

{youtube}6EexqdeyQ5Y{/youtube}

Промените в Internet Explorer

Тук промените са предимно при зареждане на мобилните страници. Променен е User Agent-а като в момента IE11 се представя за Android 4.0 и iOS 7. Новият UA е Mozilla/5.0 (Mobile; Windows Phone 8.1; Android 4.0; ARM; Trident/7.0; Touch; rv:11.0; IEMobile/11.0; NOKIA; Lumia 920) like iPhone OS 7_0_3 Mac OS X AppleWebKit/537 (KHTML, like Gecko) Mobile Safari/537. Можете и сами да тествате като отидете на http://www.whatsmyuseragent.com/.

Това донася приятната изненада с Gmail – вместо досегашния постен WAP сайт, сега IE11 ще го зарежда като при Android/iOS. 

Промени в алармата

Алармата на Windows Phone също е леко променена. Приложението вече предлага настройка на времете за отлагане. Единият път когато алармата звъни и не я изключим, тя отново ще се включи след 5,10,20,30,60 минути. Вторият път е когато ръчно натиснем отлагане.

Споделяне на интернета през Bluetooth

С GDR1, WP8.1 вече поддържа нови Bluetooth профили, включително PAN (personal area network) 1.0 profile, aptX за A2DP, браузър поддръжка за AVRCP. Преди това, в менюто за споделяне на интернета беше включено единствено отметка за включване / изключване, заедно с името на устройството и парола. С Update 1 сега имате един допълнителен раздел, от който да изберете как да споделяте мобилния интернет – чрез Wi-Fi или Bluetooth. 

 
Свързани статии