Home/Новини/Запознайте се с Windows Phone 8 (част 3)

Запознайте се с Windows Phone 8 (част 3)

Published On: 10/08/2012
Windows Phone Store
Третата част на прегледа на Windows Phone 8 ще ви запознае с приложенията и игрите. 

Що се отнася до работа с приложения, то мултитаскинга е нещо наистина важно. Windows Phone 8 предлага многозадачност с до 8 приложения. Сменянето на приложения става по познатия ни начин със задържане на бутона назад. Няма опция за бързо спиране на приложение от background-а. За сметка на това има много подобрения под капака – приложенията за навигация като Nokia Drive ще продължават да работят дори да не са на екрана в даден момент. VOIP приложения като Skype, Viber ще могат да работят без проблем във фонов режим. Това ще рече, че ако сте пуснали Skype, но в момента търсите в интернет и някой ви позвъни, вие ще може да приемете обаждането. 

 

Skype

 

Skype не е вграден в Windows Phone 8. Той трябва да се свали като отделно приложение, но веднъж инсталиран, Skype се интегрира дълбоко в системата. В People Hub ще може да виждате и Скайп контактите си. Вече споменахме за работата във фонов режим, която обаче няма да дърпа от батерията. Входящото повикване през Skype ще бъде като стандартното през GSM мрежата. Връзката между Skype и Windows Phone ще бъде първата истинска реализация на технологията voice-over-internet /VOIP/. В момента за да работи приложението във фонов режим при другите смартфони, се изисква постянна връзка със сървърите на Skype. Това натоварва процесора и батерията. При Windows Phone 8 се използват облачни услуги, като по този начин прави работата със Skype удоволствие без притеснения за батерията.

 

Windows Phone Store

 

Говорейки за приложения, не може да не споменем и Windows Phone Store. Познат ни като Marketplace, пазарът вече надхвърля 120 000 приложения и игри и има значителни подобрения, които включват търсенето, нова визуализация, нови категории на подредба /new and rising apps, top paid apps, best-rated apps и др./, различни възможности за плащане /чрез кредитна карта, PayPal, Microsoft Points, ваучери, Microsoft gift cards/. Възможност за бекъп и възстановяване на приложенията през SkyDrive, пазаруване през приложения, подобрена комуникация между приложения.

 

Games Hub

 

Новият Games hub вече включва подобрени нотификации – не е нужно да използвате допълнителното Xbox Live Extras, за да изпратите съобщение на приятел, да получите и изпратите покана за приятелство и тн. Надеждите при игрите и забавлението на Microsoft са при Windows 8 и общия нативен код с WP8. Това може да привлече повече геймърски разработчици, които до сега са стяли настрани от Windows Phone. Още повече, че сега WP8 позволява т.нар.  in-game purchases – покупки през играта. Освен нативния код, Direct3D базираното геймърско изживяване ще направи още по-лесно портването на игри от други платформи, включително Windows.

 

Windows Phone 8 Games hub

 

На представянето на Windows Phone 8 в началото на седмицата стана ясно, че Gameloft ще предложи 12 убийствени игри за платформата. Компанията е един от големите издатели на мобилни игри и има в каталога си някои доста атрактивни заглавия, затова поддръжката й за Windows Phone е особено важна. Gameloft има и няколко игри за WP7 като Splinter Cell: ConvictionAssassin’s Creed Let’s Golf 2Asphalt 5Brain Challenge и Real Soccer. По-надолу може да видите и новите заглавия за WP8:

 

Modern Combat 4: Zero Hour – подобен на Call of Duty, с пълна кампания и мултиплейър, този FPS ще подложи на изпитание Havok енджина, доставяйки удоволствие за очите с реалистичните си картини.   

 

N.O.V.A. 3: Near Orbit Vanguard Alliance в този sci-fi шутър от първо лице, подобен на Halo, ще може да летите, осигурявате подкрепа на спец частите със снайпер, да стреляте от движещо се превозно средство и др. Има и онлайн мултиплейър.

 

 

Другите игри са The Dark Knight Rises, Ice Age Village, Shark Dash, Asphalt 7: Heat, , UNOTM & Friends, Order & Chaos Online, The Amazing Spider-Man, Fashion Icon, Poker for Prizes и Real Soccer 2013. Всяко от тези заглавия ще предлага и различна интеграция с Xbox.

 

 

 

 

 

Очаквайте Част 4, където ще проследим още подробности около Windows Phone 8.

 

Запознайте се с Windows Phone 8 Част 1

Запознайте се с Windows Phone 8 Част 2

Запознайте се с Windows Phone 8 Част 4

  

 

{youtube}mezxhozc7Tw|600|400|0{/youtube}

 

{youtube}T-kGa69OkQk|600|400|0{/youtube}
Свързани статии